Наградиха инж.Емил Младенов с почетен знак на Кърджали, предлагат го за почетен гражданин

Изображение 1 от 4

    Инж.Емил Младенов бе награден с почетен знак Герб на Кърджали-златен във връзка с 80-т годишният му юбилей и големият му принос за урбанизацията на града. Това стана със заповед на кмета на Община Кърджали инж.Хасан Азис.

    Награждаването стана в тържествена обстановка в присъствието на Управителният съвет на Областното представителство на Камарата на строителите.

    Градоначалникът инж.д-р Хасан Азис връчи на юбиляра почетния знак, както и грамота и картина с типични родопски къщи.

     Хасан Азис бе категоричен, че когато се пише за Емил Младенов трябва да се изписва „строител” с главни букви. Освен това Емил Младенов е и виден общественик и дарител.

      Инж.Емил Младенов посочи,че когато е дошъл през 1966 г. в града е имало три блока:един язовирски ,по един на МВР и МО. Трима кметове са с ключов принос за урбанизацията на града и това са  Петко Калчев; Димитър Милев и Хасан Азис,подчерта юбиляра. Той посочи,че са били опоненти със сегашния градоначалник при една от предизборните надпревари.Инж.д-р Хасан Азис спечели и вложи много усилия в изграждането на нашия град. Посрещнах с изненада и респект номинирането ми за тази награда, каза още инж.Емил Младенов.

    Членът на Управителния съвет на Областното представителство на Камарата на строителите инж.Джевдет Адем,заяви,че организацията ще внесе предложение за Деня на Кърджали ,инж.Емил Младенов да бъде предложен за почетен гражданин. Познавам юбиляра от 43 години. Целия си живот  е отдал на Кърджали. Не е делил хората,въпреки,че е от Северна България.И до сега наши съграждани в Турция говорят с уважение за него, каза още инж.Джевдет Адем.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ан
      Ангел Найденов
      2 -1
      19:51, 29 апр 2021
      Емил Младенов проектира много обекти за напояване в селското стопанство, имам впечатление от него защото за кратко работихме заедно и все още не съм срещал толкова работлив, способен, вежлив и коректен човек.
      Винаги съм се възхищавал от него. Заслужава да бъде почетен гражданин.
    • 2
      Ем
      Емел Адем
      1 0
      22:03, 19 май 2021
      Баща ми работеше за Емил Младенов и много ни се оплакваше от него. Лошо и унизително отношение, много ниски заплати.
    Последни новини