15 °C

Езиковата гимназия обяви конкурс за създаването на химн на училището

НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ХИМН

 НА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ „ХРИСТО БОТЕВ“, ГРАД КЪРДЖАЛИ

РЕГЛАМЕНТ

Цели:

Конкурсът се организира и провежда от Езикова гимназия „Христо Ботев“, град Кърджали. Целта му е да мотивира учениците към творческа изява във връзка с честване на 100-годишнината от първата гимназия в град Кърджали.

Конкурсът се провежда в два етапа:

Създаване на текст за училищния химн на Гимназията по повод 100-годишния юбилей на училището.
Създаване на мелодия върху одобрен текстза училищния химн на Гимназията по повод 100-годишния юбилей на училището.

Правила за участие:

Право на участие имат учениците от VIII до XII клас.
Всеки може да се включи с до три текста (написани на Word) и до три мелодии във формат mp3 или wav.
Текстовете на песните трябва да са на български език.

Срокове за подаване на материалите:

Текстовете се приемат от 15.06.2021 година до 30.06.2021 година на e-mail: stogodinieg@abv.bg.Всеки автор изписва трите си имена, училище и населено място, в което се обучава, клас и телефон за връзка.
Одобреният текст ще бъде публикуван на сайта на ЕГ „Христо Ботев“https://botev-kardzhali.comдо 15.07.2021 година, в секция „100 ГОДИНИ ГИМНАЗИЯ“.
Мелодиите се приемат от 1.09.2021 година до 15.09.2021 година на e-mail: stogodinieg@abv.bg.Всеки автор изписва трите си имена, училище и населено място, в което се обучава, клас и телефон за връзка.
Избраната мелодия за химн на Гимназия „Христо Ботев“, гр.Кърджали ще бъде публикувана на сайта на ЕГ „Христо Ботев“ https://botev-kardzhali.comдо 15.10.2021 година, в секция „100 ГОДИНИ ГИМНАЗИЯ“.
Предоставените материали не се връщат на участниците.
Изпратените текстове и мелодии могат да бъдат използвани в медиите за целите на конкурса.

Оценяване:

Комисия, определена от ръководството на ЕГ „Христо Ботев“, гр.Кърджали, ще оценява изпратените материали.

Награди:

Осигуряват се предметни награди на отличените в конкурса за текст и за мелодия на химн на Гимназия „Христо Ботев“.
Всички участници ще получат диплом (грамота) за участие.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 15.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
15 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
15 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
15 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
15 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
15 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
15 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
15 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
15 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
15 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
15 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
15 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
15 май 2021
Последни новини