Портрет на Левски от клавиши на клавиатури създаде "Човек без име"

Видео за създаването на модерен огромен портрет на Васил Левски от бутони на компютърни клавиатури може да бъде видяно в YouTube. Анонимният творец споделя, че за създаването на уникалния портрет са му били нужни над 300 клавиатури, повече от 10 000 бутона и 62 дни работа.

No name или Човекът без име е български творец, забулен в тайна на самоличността. Първите прояви на твореца се забелязват през 2012 година, след което той се скрива за около 5 години, докато не вижда изхвърлен на боклука портрет на дякона Васил Левски и това го провокира да възобнови потулената си в мистерия дейност.

Българският Банкси споделя, че иска да доближи младото поколение до героите на България чрез модерното си изкуство и че вдъхновението му е едно - "Ако нещо не е правено, правя го!". Чрез фейсбук страницата и ютуб канала си, модерният творец предизвиква младото поколение с интересни и иновативни творби. Освен портрета на Левски от копчета на клавиатури, No name има и произведение, издялано с длето и чук в мазилката на стена. Той отправя предизвикателства и към последователите си от рода на да търсят портрет на Левски в гориста местност и др.

Човекът без име е създавал и портрети на актуални български личности, като Бойко Борисов, Слави Трифонов, Азис и др., както и е творил с графити на открити пространства, създавал е и арт инсталации.

Може да разгледате изкуството на забуления в тайни творец чрез Facebook страницата му

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини