Районна прокуратура-Кърджали привлече като обвиняеми и задържа двама мъже за кражби от домове

Районна прокуратура - Кърджали привлече като обвиняеми Х.Х., на 50 г., и Д.К., на 47 г., за това, че в съучастие, като извършители и чрез използване на техническо средство, са отнели чужди движими вещи от владението на другиго, с намерение противозаконно да ги присвоят, без съгласието на собствениците – престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 4, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 НК.  Обвиняемият Х.Х. е извършил деянието и в условията на опасен рецидив по чл. 196, ал. 1, т. 2, вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ НК.

На 17 април 2021 г. в Кърджали е била извършена кражба от жилище. След подаден сигнал полицейските служители задържали двамата обвиняеми. При извършен обиск у тях били намерени отнетите от жилището вещи - ръчни часовници и бижута, на обща стойност 600 лева. Установено е, че двамата са влезли в дома като използвали техническо средство.  По досъдебното производство са били извършени процесуално-следствени действия - претърсвания на автомобила на обвиняемия Д.К. и на жилищата на двамата в гр. София. Там са били открити различни вещи, чиито произход ще се установява. Намерени са и множество ключове.

Обвиняемите Х.Х и Д.К. са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура - Кърджали да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Това съобщиха от Пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини