Възобновяват пилотно от понеделник трафика през ГКПП”Маказа-Нимфея”.

    Възобновяват пилотно трафика през ГРПП „Маказа Нимфея” от понеделник,съобщава гръцкия сайт „Инкомотини”.Ето какво пишат колегите от Гърция,цитирайки ръководителя на туризма Атанасиус Цонис:

    Гръцко-българската граница при Нимфея-Маказа се отваря - пилотно - от понеделник, 19 април 2021 г.

    По-конкретно, преминаването за тези, които са ваксинирани или имат отрицателен молекулярен тест, без налагане на карантина, от страните от Европейския съюз, но също така САЩ, Обединеното кралство, Сърбия, Обединените арабски емирства и Израел.

    Заместник-регионалният ръководител на туризма AM-TH Athanasios Tsonis заяви:

    „С надеждата, че този сезон ще бъде началото на пост-ковидната ера, имаме удоволствието да съобщим, че в понеделник, 19 април, се очаква пилотно да се отворят сухопътните граници на Промахонас и Нимфая. Нашето справедливо искане за откриване на пункта Нимфея-Маказа  намери благоприятни уши, тъй като е основен проход на посетителите на нашия регион, чрез пътен туризъм.
    Отбелязвам, че откриването се отнася до тези, които са ваксинирани или имат отрицателен молекулярен тест, без налагане на карантина за страните от Европейския съюз, но също и пътници от САЩ, Обединеното кралство, Сърбия, Обединените арабски емирства и Израел (за които вече са в сила с двустранно споразумение). Нашето желание, безопасното отваряне и спазването на мерките. Благодаря на всички, че се отзовахте на призива за мобилизация. Говорим с дела ".
    Кърджали бг вести
     

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Още новини

    Последни новини