21 °C

Назми Мюмюн: Мнозина искат главата на Корнелия Нинова в труден за БСП момент

                                                    До участниците в заседанието на 17.04.2021 г. 

П И С М О

От

Назми Мюмюн, бивш член на НС на БСП

             Уважаеми другари и другарки, скъпи мои братя и сестри социалисти!

            Притеснен съм ! Притеснен съм за нашата кауза! Притеснен съм за нашата партия!  

            Чета , гледам и слушам как наши „другари“ точат зъби за да внесат хаос в партията, възползвайки се от тежкия изборен неуспех. Доста станаха изведнъж мераклиите да вземат главата на Корнелия Нинова, нищо че доскоро се криеха удобно под нейната  сянка.

             Точат зъби за властта и безвремието, без да се замислят, че ще обезглавят партията точно в този критичен момент.

            Имам чувството, че много наши „другари“ не могат да преодолеят личната неприязън и фиксацията един към друг. Че егоизмът и злобата излизат на преден план. И за да удовлетворят личните си интереси и страсти, са готови да потъпчат интересите на партията. Защото тяхната война вече  не е срещу Корнелия Нинова, а срещу БСП. Партията, която  ги създаде и издигна. И на чиято маса щедро пируваха, окичени с власт и облаги, без да осъзнаят, че за да има хляб на тази маса, някой трябва да изоре нивата и да засее житото. А после да го ожъне, смели, омеси и изпече хляба.

            Скъпи братя и сестри социалисти. Аз цял живот съм бил от хората, които орат нивата. За да има хляб. Сега съм притеснен, че мераклиите за масата станаха твърде много и ще я счупят.

Не знам дали осъзнавате опасността България да остане без левица, както това се случи в други страни от Централна Европа ?

              Да, ние понесохме поражение. БСП беше приравнена с партиите на прехода, донесъл толкова много социална несправедливост за обикновения български гражданин.

Да, този изборен резултат е плод на редица грешки, включително и в начина на организиране и на водене на предизборната кампания в условията на пандемия, недооценяване необходимостта от разбиването на градената с години и обезпечена с милиони империя на Борисов.

Получихме това, което заслужихме. Но този изборен резултат не дава право на нито един  от нас да иска обезглавяването на БСП. Лишаването й от ръководство  точно сега, когато трябва да се направи точен анализ , да се извлекат поуки и да се продължи смело напред. Чакат ни нови избори и в тях трябва да направим всичко, за да се превърне БСП във водещ политически фактор в страната. Без братоубийствени войни, без интриги, без удари под кръста.

Аз не съм експерт, своя политически опит съм трупал от работата си между хората. Така, както работих и на тези избори. И от разговорите си с обикновените българи и турци, християни и мюсюлмани, разбрах, че немалка част от тях не гласуваха за БСП точно заради братоубийствените войни, които се водят вътре в партията. Защото огромна част от формалните и неформални лидери работеха не за избирателя, а за собствените си интереси в безперспективна борба за лидерство в БСП. Как да гласува човек за партия, разкъсвана от ежби?

            Чест прави на членовете на ИБ, че си подадоха оставките! Правилно е и е в интерес на БСП председателят на партията да запази своето място, още повече, че то е извоювано в истински мажоритарни избори. Важно е председателят да има време и поне глътка спокойствие, за да отчете грешките  и начертае нова стратегия както за БСП, така и за България. Защото идват тежки дни, в който дивият екранен популизъм, настанил се днес в Народното събрание, може да застраши устоите на нашата родина.

            Разберете, днес трябва да защитим България! И ако сами си отрежем главата, то  значи да се превърнем в предатели. Дълбоко вярвам, че тласкането на партията за търсене на имена за председател и конгрес ще внесе допълнително напрежение. Нямаме нужда от това! Имаме нужда от консолидация, да застанем до Корнелия, да я подкрепим!

            Братя и сестри социалисти. Притеснен съм. Заради моята партия и моята държава. Но ние, родопчаните, сме корави хора.  Затова ще ви кажа, че в мрака на поражението засия звездата на надеждата. На тези избори стотици млади хора припознаха  лявата идея. За първи път от десетилетия БСП е модна. За първи път от земята поникнаха жизнени млади кълнове.

Бъдещето на лявата идея в България дойде. И смело разчупва тъмнината на вчерашното поражение.

Уважаеми другари и другарки ! Мои братя и сестри социалисти! Спрете братоубийствените войни ! Преглътнете егоизма и личните амбиции !  Дайте шанс на нашия председател да ни поведе от мъката на загубата към радостта на успеха. Ако трябва, спорете. Карайте се! Разкъсайте я от критики! Но така ,както майка се кара на своето дете. Водена от любов, готова да прости и да застане д о своята рожба.

Огледайте се. Бъдещето чука на вратата ни !

           Назми Мюмюн, редови български социалист от Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 14.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
14 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
14 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
14 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
14 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
14 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
14 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
14 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
14 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
14 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
14 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
14 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
14 май 2021
Последни новини