Все още не са ясни мотивите на Стефан С.,който уби майка си, повтаря се драмата с Джунейт от 2011 г.

Все още не са известни мотивите на студента Стефан С.,,който вчера уби майка си Даниела Дамянова с нож.Разследващите тепърва ще изясняват,какво е отключила агресията на кърджалиецът срещу любимата му майка.

Ще припомним,че това е второто посегателство на син над родната му майка през последните години в Кърджали,след като през 2011 г.седемнадесетгодишният Джунейт уби своята по особено мъчителен начин.В изповед пред медиите Джунейт сподели,че е бил пренебрегван в семейството заради седемгодишното си братче.Затова ги убил и двамата,но не помнел нищо от нощта на престъплението.

 22-годишният студент Стефан С. прободе собствената си майка с кухненски нож в дома им на улица „Средец“ в Кърджали. Жертвата е била наръгана няколко пъти. Излиза на етажната площадка в търсене на помощ.

 Ужасяващите викове на 52-годишната жена от жилището й на шестия етаж се разнасят из целия вход на блока. Комшия  подал сигнал до 112 около 7.30 часа. На място пристигнали екипи на Центъра за спешна медицинска помощ-Кърджали и полицията. Жертвата била откарана в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”, но медиците не успели да я спасят.

  Стефан С. е задържан за 72 часа, като след изтичането на срока се очаква Окръжна прокуратура да поиска постоянно задържане под стража.

52-годишната Даниела Дамянова била дългогодишна учителка. Тя преподавала по български език и литература в професионална гимназия в областния град. Няколко пъти дори е била награждавана за 24 май. Дълги години е преподавала и в Джебел.

Синът  следва в Пловдив.  В момента на престъплението занятията се водели онлайн.Младият мъж се обучавал у дома.

Съседите са потресени.  Казват, че семейството било сплотено и за пример. Младежът не е уличаван за притежаване на дрога. Наркозависимостта е една от причините за домашно насилие в Кърджали на млади хора спрямо родителите им.

Съпругът на Даниела Дамянова е бивш служител в транспортна полиция.Убийството го заварва във Великобритания, тъй като работи като международен шофьор.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини