Рекорден брой нови случаи на коронавирус за едно денонощие в Индия - над 145 хиляди

Рекорден брой нови случаи на коронавирус са били регистрирани през последното денонощие в Индия - над 145 хиляди, предаде ДПА, като се позова на министерството на здравеопазването.

Прагът от 100 хиляди е преминат за четвърти пореден ден в страната, която е обхваната от втора епидемична вълна.

Потвърдените случаи на коронавирус в Индия, с население от повече от 1,3 милиарда души, надхвърли 13,2 милиона. Страната е на трето място в света по този показател след САЩ и Бразилия.

Близо 800 човека са починали от Ковид-19 в Индия за изминалите 24 часа. Общият брой на смъртните случаи в страната от причиняваното от новия коронавирус заболяване надхвърли 168 хиляди. Индия е на четвърто място в мрачната статистика след САЩ, Бразилия и Мексико.

Скокът на новозаразените накара властите в много индийски щати, сред които столицата Делхи, да наложат строги ограничения, включително полицейски час през нощта и затваряне на училищата, отбелязва ДПА.

Най-тежко засегнат е западният щат Махаращра, чийто главен град е икономическата столица на страната Мумбай. Там са били регистрирани над две пети от новите случаи през последното денонощие, посочва ДПА.

В края на миналата година броят на новозаразените бе започнал да намалява, но през последните седмици епидемичната обстановка рязко се влоши.
Ваксинационната кампания в Индия започна през януари. До момента в страната са поставени около 98 милиона дози.

Най-малко четирима души загинаха при пожар в болница за пациенти с КОВИД-19 в град Нагпур, щата Махаращра, съобщи местната полиция, цитирана от ДПА.

Огънят пламнал късно снощи в частното лечебно заведение с 30 легла. Причината за инцидента се разследва.

Смъртоносните пожари са често явление в Индия. Много пъти хора загиват поради липса на мерки за безопасност и на аварийни изходи. Пожарите често са причинявани от неотговарящи на стандартите или остарели електрически уреди, отбелязва ДПА.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини