Нови Nokia G, X и C смартфони излизат в Европа

HMD Global – компанията, която стои зад телефоните с марка Nokia – обяви три нови линии смартфони, в чието разработване водещи са дълготрайността, сигурността и надеждността. Серията „X” е най-високият клас от трите нови. Линията „G” е по-достъпна, а моделите от групата „C” са най-евтините.

Какъвто и да е телефонът, независимо дали е за 100 долара или за 600 долара, той не трябва да оставя у потребителя усещане за компромис, обясниха от фирмата на виртуална конференция за медиите. Затова устройствата са разработени така, че да са издръжливи и дълготрайни, да имат батерия, осигуряваща по-продължителна работа, и да дават възможно най-високо ниво на сигурност що се касае до софтуера.

X20 идва с 6,67-инчов екран, четири камери на гърба с 64-мегапикселова основна леща и възможност за свързване към супер-бърз 5G интернет. X20 и по-евтиният X10 се задвижват от чипсет Snapdragon 480 5G на Qualcomm, работят с операционната система Android и идват с три години гарантирани актуализации за защитата, както и тригодишна гаранция – с година повече от тази, предлагана от сериите G и C.

X20 е забележителен и с това, че има функция „двоен поглед”, която позволява на потребителя да използва две от камерите на телефона едновременно, за да заснема едно и също нещо и „широкоъгълно”, и в дълбочина.

„Бъдете уверени, че поставяме сигурността в основата на всичко, което правим – смартфоните Nokia се предлагат с актуализации на софтуера и сигурността, за да сте спокойни. Освен това бихме искали да имате тези телефони за по-дълго, благодарение на емблематичната за нашите устройства издръжливост”, обясни Флориан Сейше, главен изпълнителен директор на HMD Global.

Издръжливостта касае с особена сила бюджетната линия „C”, чиито модели са проектирани подобно на заякчените телефони – способни са да оцеляват при падания от високо, мокрене, удряне и др.

Тригодишната гаранция отразява и стремежа на марката към подобряване на устойчивостта. Ако използваме своите устройства с година по-дълго, отколкото е стандартният цикъл на подмяна на смартфоните – т.е. три години вместо две – ще спестим на природата огромно количество въглеродни емисии, обясниха от HMD.

По същата причина телефоните вече няма да включват зарядно устройство в кутията. Повечето потребители и без друго имат по няколко адаптера у дома си, установило е проучване сред потребителите. Вместо това фирмата ще включи в доставяния комплект напълно компостируем калъф.

Телефоните излизат на пазара в Европа от следващия месец. Цените не бяха обявени от компанията.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини