ЦСКА 1948 увеличи драстично шансовете си за класиране в топ шест с победа над Славия

Отборът на ЦСКА 1948 направи важна крачка към осигуряването на място в челната шестица, като записа победа с 3:1 при гостуването си на Славия в мач от 23-тия кръг на efbet Лига.

Столичното дерби на стадион "Славия" в квартал "Овча Купел" не бе сред най-атрактивните, но в края му гостите от ЦСКА 1948 успяха да се възползват от грешките на съперника си.

В началните минути и двата тима опитаха да наложат високо темпо на игра, но силите им бързо привършиха и това успокои играта. До почивката не се случи нищо опасно пред вратарите Светослав Вуцов и Даниел Наумов, но през втората част играта се динамизира

През второто полувреме ЦСКА 1948 стартира по-силно и играта все повече се пренасяше в половината на "белите". В 62-рата минута в игра за гостите се появи Васил Шопов, който успя да канализира действията им.

Само шест минути по-късно Шопов получи топката в наказателното поле на Славия, залъга няколко бранители на Славия и подаде към непокрития Ангел Бастунов, който от близка дистанция вкара за 0:1.

В 80-ата минута Михаил Александров пропусна най-добрата възможност за гол за Славия, като от добра позиция стреля във вратаря Даниел Наумов.
Домакините отвориха огромни пространства в защитата си в търсене на изравняването, но в 86-ата минута получиха втори гол във вратата си, като Шопов завърши на празна врата контраатака.

Две минути след това Денислав Александров вкара за 3:0 в полза на ЦСКА 1948, възползвайки се от нова грешка в защитата на Славия.

Домакините все пак стигнаха до почетен гол в последната атака в срещата, когато Радослав Кирилов проби по левия фланг, а ветеранът Димитър Рангелов довкара топката от непосредствена близост.

С победата "червените" събраха 34 точки, като са на две зад петия Берое и на пет пред седмия Черно море. Славия е на 12-о място с 19 точки.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини