Почина DMX, преобразил американската рап сцена през 90-те години

По-известният като DMX американски рапър Ърл Симънс почина на 50 години в Ню Йорк. В съобщение на семейнстото на музиканта се казва, че той е починал в болница. Миналата седмица DMX бе хоспитализиран след сърдечен пристъп, вероятно причинен от свръхдоза.

DMX се смята за един от най-успешните рап изпълнители в историята на САЩ, продал 23 млн. копия от записите си. Общо 5 негови албума са били номер едно в класацията Billboard 200 в САЩ. Три пъти е номиниран за "Грами".

Нюйоркският рапър превръщаше песните си в енергични, увлекателни разкази за престъпленията и съперничеството в подземния свят и сложните "герои на улицата" и наелектризираше сцената на "гангстерския рап" през 90-те години.

Роденият през 1970 г. Симънс, прекарал част от детството си в домове заради епизоди на домашно насилие, се озовава в центрове за задържане като тийнеджър и в затвор - като възрастен заради различни престърления. През 90-те години кариерата му навлиза в разцвет, а в края им вече пее на "Уудсток" пред 200 хил. души. Взима сценичното си име от дръм-машина, използвана в рапа и други стилове.

По същото време е и актьорският му дебют; скоро след това стига до главна роля в трилъра "Открити рани" (2001 г.), където играе заедно със Стивън Сегал. Играе и в екшъна "Ромео трябва да умре" (2000 г.), дебют на режисьора Андржей Бартковяк, създал "Открити рани".

Пред списание GQ разказва, че изучава Библията и се моли на Бог преди всеки концерт. "Да изпълняваш пред хора е много повече от това да си надрусан. Това е много над всичко, което може да пресъздадат наркотиците."

DMX обаче имаше проблеми с наркотиците, както и с правосъдието. През 2017 г. се призна за виновен пред федерален съд за избягване на данъци за 1.7 млн. долара между 2000 и 2005 г. и е осъден на година затвор. Арестуван е бил за жестокост към животните, безразсъдно шофиране, притежание на наркотици и огнестрелни оръжия и нарушаване на условията на пробация.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ви
    вип
    2 0
    21:19, 9 апр 2021
    Почивай в мир!
  • 2
    Ди
    Дидо
    1 0
    12:18, 12 апр 2021
    Роднина на DMX изразява съмнение, че е получил сърдечен удар заради прекаляване с наркотиците и разкри, че преди седмица се е ваксинирал против КОВИД.
    Източник: https://www.ibtimes.sg/dmx-got-heart-attack-after-taking-covid-19-vaccine-rappers-family-clarifies-56705
    Прави ли ви впечатление колко „случаини“ смъртни случаи има на ваксинирани хора? И как като са ваксинирани или трябва да се чака аутопсията за да се каже от какво е починал човека(освен от ваксината) или се знае със сигурност от какво са починали – от всичко друго, но не и от ваксината или от ковид, от който ваксината защитава.
  • 3
    Да
    дааа
    0 0
    17:00, 14 апр 2021
    Всекидневно почиват обикновенни трудови хора в България. Хора изградили настоящето. За тях нищо. А за некъф си негър наркоман цяла статия.. Бравос. Както нямате уважение към пенсионерите изградили България така и подрастващото поколение няма да има уважение към вас като остареете. Мозъците ви са затлачени и това ще го осъзнаете едва когато вземете пенсийката си или още по- лошо. Никога.
Последни новини