Четвъртокласничка от СУ,,Отец Паисий“ първа в страната на националното състезание ,,Любословие“

Четвъртокласничката Ниляй Сали от СУ,,Отец Паисий“ грабна първото място в националното състезание по български език  и литература „Любословие“. Тя успя да пребори конкуренцията от над 1 000 участници в същата възрастова група, като показа отлични езикови познания и се класира на челното място с максимален брой точки. Езиковата надпреварата се организира от Сдружение на учителите филолози за десета поредна година .Нейната цел е да се проверят уменията на учениците за разбиране, осмисляне и използване на информация от текст, както и за създаване на писмен текст по конкретна задача. 

Талантливото момиче не за първи път прославя своето училище. През годинитеНиляй печели и се класира на челни позиции във всички състезания и олимпиади по различни дисциплини,в които участва.Сред тях са състезанията на СБНУ, математически турнир ,,Иван  Салабашев ‘‘, „Национална олимпиада по математика“ и други. Последният успех на четвъртокласничката бе престижното трето място на националното състезание по ,,Финансова грамотност ‘‘. Високите резултати, които Ниляй показваса плод на неуморен труд, отлична дисциплина и любознателност.

Училищното ръководство и нейните преподаватели Тодорка Карагяурова и Мариана Ралева се гордеят с постиженията на своята възпитаничка. Те и пожелават още много успехи и покорени върхове!

Това съобщиха от ръководството на училището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини