20 °C

Борисов с 3 оферти: Кабинет на ГЕРБ, 10 депутати в подкрепа на Слави или ВНС (видео)

Три оферти към другите политически сили направи премиерът Бойко Борисов: Кабинет на ГЕРБ, 10 депутати в подкрепа на Слави или свикване на ВНС.

Длъжни сме заради нашите избиратели да предложим вариант за управление. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в началото на редовното правителствено заседание.

„Честита победа! Като гледам изказванията на нашите опоненти, всички искат да омаловажат безспорния успех, който всички вие постигнахте. За съжаление, колегите от „Патриотичния фронт“ се разединиха, иначе сега щяха със сигурност да са в парламента. Ние с чест и гордост можем да кажем, че сме си изпълнили всички ангажименти и обещания, които сме поемали през тази година“, започна изказването си Бойко Борисов.

Слави Трифонов да започва да реди кабинет

"Но, дет' се вика, ние носихме отговорност до изборите. От тука нататъка, с над половин милион избиратели, колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе да си поеме отговорност. Дали е първи или втори, в случая няма никакво значение", заяви Борисов. От думите му се разбра, че той не очаква да бъде приет вариантът за ново управление на ГЕРБ. "Ние ще предложим, те няма да го изберат и ще дойде той на ред. За това най-колегиално го моля да започнат да си правят състава на правителството... мнозинството, кой ще е председател на парламента, на комисиите, министри, зам.-министри, областни управители. Това е много тежка и сложна задача и изисква определенo време. Така че да не дезертират, да не се оплакват, че не им достигат гласове", каза Бойко Борисов. Той дори предложи и повече - "ако толкова им е нужно за нещо, съм готов да имам 10 дежурни депутати, които да ги подкрепят". Премиерът обясни, че за него било важно "да има стабилно управление на държавата". 

Нови избори, но за ВНС

Ако толкова няма решение, новите избори не са решение, смята Борисов. Той предложи вместо това свикване на Велико народно събрание. "Mажоритарни избори", като се изрази. "Събира се това събрание, гласуваме, свикваме Велико Народно събрание. Нека президентът Радев да внесе неговия проект за Kонституция, решаваме всички проблеми. Там половината са мажоритарни гласове и почваме на чисто", заключи лидерът на ГЕРБ.

Според Борисов само след няколко месеца народът ще си направи сметката кой е по-добър, както е станало при кабинета на Орешарски.

"Може пък да се стегнат и да направят нещо добро, пожелавам им го", не отрече вероятността за сбъдването на друг вариант Борисов.

Източник: offnews

Коментари в сайта (21)

 • 1
  22 -7
  10:40, 7 апр 2021
  Изтече времето на бандитът от снимката.
  • По
   Порчо
   18 -4
   11:03, 7 апр 2021
   Банкянският малограмотник да накара някой да прочете и да му преведе какво пишат за него и за мафията му в европейските медии!
   Щял да осигури десетина депутати, които да работели за Дългия!
   Сякаш говори за един килограм сирене и три домата!
   А всъщност става въпрос за мъртви души.
   Един вид живи мъртви, бродещи!
  • естествено, длъжни сте да опитате да продължите да крадете
  • АН
   А НИЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ВКАРАМЕ
   13 -3
   12:23, 7 апр 2021
   Този амбриаж в затвора за да знаят следващите , че не трябва да грабят народа си.
  • 33
   333
   10 -1
   13:44, 7 апр 2021
   Ок! Лесната част мина, ГЕРБ вече не е фактор! Но сега идва истината! Трудната част, да управляваш държава, така че ем да си спазиш обещанията, ем да са доволни всички! И това трябва да стане в момент на световна пандемия! Наистина се изисква голям политически майсторлък и голяма воля да се променят нещата! Дано партията на Слави, си е написала домашното, че идват изпити!
  • Пр
   Приятелят ми Бойко ....
   1 0
   11:23, 8 апр 2021
   Приятелят ми Бойко е характер!
   Не го пречупи воят на протеста.
   Избухва като вулканичен кратер
   и пак се движи минимум със двеста!

   Ужасен студ! И джипката се пука,
   но Лидерът стои непоклатим
   и пак изръсва някаква поука
   за пътищата, дето водят в Рим.

   (Във ролята на Рим е той самият -
   и всичко пак до него ще опре,
   отново той очите ни ще мие,
   защото все пак тъй е по-добре.)

   Той разполага с хора на заплата,
   тъй както разполага със сопол:
   изсеква се и двайсет депутата
   залепя на другаря си по стол.

   Доверието вече на червено,
   но той ръце в джобовете държи,
   и не заради туй, че е студено -
   показва колко точно го боли.
   ***
   Априлски сняг се сипе на парцали
   коминът в Банкя пуска пухкав дим.
   Конклавът на калинки-кардинали
   избира папа в българския Рим.
 • 2
  Ми
  Милена
  16 0
  10:51, 7 апр 2021
  И какво излиза? Мнозинството избиратели -повече от 60%, изобщо не са гласували. От гласувалите яколко десетки хиляди избраха „не подкрепям никого“! И кой е победител в тия избори? Мълчаливото отрицание на всички кандидати за „служба на отечеството“. Картината е реална и страшна. Останалото са празни думи.
  • Ми
   Минчев
   5 -5
   15:28, 7 апр 2021
   Пикаха по дуварите на обществените сгради,замеряха ги с развалени яйца,
   сега господин Слави- Чалгата ги очаква за високо интелигентен разговор.
 • 3
  To
  toro
  20 -4
  10:52, 7 апр 2021
  Прави ми впечатление, че този човек става от ден на ден все по неадекватен в думите и действията си. Явно го тресе много, ама много голям страх от това, че ще изпуснат кокъла.
  • По
   Порчо
   20 -3
   11:04, 7 апр 2021
   Страхът му от Президент Радев е прераснал в параноя!
  • Г.
   Г.М.
   3 -7
   15:08, 7 апр 2021
   Бойко няма с кого да направи мнозинство, затова п... Виж коментара
 • 4
  3,
  3,14
  14 -8
  12:09, 7 апр 2021
  Борисов,ти не можеш да казваш варианти,защото истината е:не се съставя правителство,президента назначава служебно,нови избори!През това време да се разследват и вкарат в ареста всички: които са крали пари,които плашеха хората,че ще мрат,които отваряха и затваряха и т.н.!Начело с вожда на герберастите да стоят в ареста до края на новите избори!
  • 36
   365
   9 -9
   12:36, 7 апр 2021
   И новите избори пак ще са от нашия джоб и резултатите няма да са по-различни, като новото е че ВМРО НФСБ и Марешки ще се обединят отново и ще задминат мутрите на Мая. А до тогава наистина е възможно да настъпи хаос.
 • 5
  Ве
  Вече
  12 -3
  13:06, 7 апр 2021
  Вече нямаш думата партизанино! Когато хората те чакаха на площада, тебе те нямаше. Сега много ти е мазен курбана. Този никой не трябва да го слуша, а само съд и присъда за него за геноцида и предателството към народа. Този нареди да се бият невинни хора отишли на мирен протест.
 • 6
  Да
  Дамян
  5 -13
  13:18, 7 апр 2021
  Този човек досега ви спасяваше задника и , колкото... Виж коментара
  • Да
   Дали ?
   11 -1
   14:06, 7 апр 2021
   Тоя явно е спасявал твоя задник и задниците на един куп калинки с които е пълна държавната администрация. И няма в какво да се уверявам, а съм сигурен, че който и да дойде ще е по-добре, щото от това сегашното по-зле няма накъде.
 • 7
  Гл
  гласоподавател
  4 -1
  13:29, 7 апр 2021
  Заглавието е тенденциозно и изваден контекст! Защо е спестено което казва - че е готов да предостави двайсетина депутати за подкрепата на бъдещ кабинет!
 • 8
  Бр
  браво Бойко
  3 -7
  16:45, 7 апр 2021
  Видя се кой как е гласувал! Бате въобще не им се о... Виж коментара
 • 9
  Ба
  БАТ" ДЖАНИ
  2 0
  09:47, 8 апр 2021
  Нали "уж' избираме личности !? как така този примат раздава гласове ? Всички " анализатори " правят бакалски сметки - тази партия , толкова гласа, другата - толкова и събират. Нали избираме личности ! Ами тези личности са 240 , тогава как 20 +15 + .....Някой питал ли ги , кой как ще гласува ? Време е всеки от тях да поеме лична отговорност и да се противопостави на бръщолевенията на разни провалени "лидери". Ако искат да бъдат уважавани политици , де.
 • 10
  На
  Насипно
  4 0
  09:52, 8 апр 2021
  Насипно раздава от своите колеги уж народни представители. От тук може да се направи заключение как се отнася към държавността и как разполага без решение на народното представителство. Ужас! И има хора, които още му вярват. От неговата партия. Това показва, че партията му е клиентилистка, всеки отива за келепир. За народа никой не мисли. Вижте държавата ни на какво прилича. Където и да погледнеш, остъргана от отвсякъде. Здравеопазване няма. Нищо не е по реда си.
 • 11
  Az
  az
  3 0
  13:45, 8 апр 2021
  Боки и аз съм с три оферти за теб - Сливенски , Старозагорски или Софийски централен.

Хороскоп за 22.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не се отказвайте от завоюваните позиции. Знаете към какво се стремите и това ви дава нужната сила да продължите напред. Успехът ви има много измерения. Радвате се на признание и уважение от страна на колеги и началници. В личен план ще можете да стабилизирате отношенията с любимия човек и ще укрепите връзката си.
22 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Щом искате останалите да ви харесват, да им помагате и едновременно с това да помагате и на себе си, не забравяйте да проявявате искрен интерес към хората, с които общувате. И знайте, че изражението на лицето е по-важно от дрехите, в които сте облечени.Приятни и романтични мигове ви очакват, ако успеете да спечелите вниманието на една личност, която е наблизо.
22 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днешният ден е твърде специален за вас, тъй като ще видите плановете си за страхотно прекарване на нощта осъществени. Вие мислите освен за собственото си прекарване и за настроението на другите, но в това отношение едва ли ще има за какво да се притеснявате.
22 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Захващате се с нещо, което на пръв поглед е безполезно, но на вас ви се струва и полезно и приятно. Не ви се стои у дома днес, затова ще трябва да приемете някое от предложенията на ва-ши близки. Движението ще ви се отрази добре, а ако изберете мяс-то, което не посещавате всеки ден, направо ще се преродите. От-ношенията ви с любимия човек ви карат да се чувствате чудесно.
22 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес някои от вас ще се заемат с работата на свои близки, тъй като не можете да им откажете помощта си. Всяко нещо, с което се захванете обаче го вършите толкова добре, че околните ще останат изключително доволни от вас. На някои им предстои пътуване, свързано с ваш ангажимент, но то ще успеете да ви разнообрази и да ви помогне да се разтоварите.
22 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Деликатното ви поведение ще ви донесе предимства днес. Подбирайте внимателно думите си и не търсете причини за конфронтация, дори и да имате основание за това. Ще получите интересно предложение за нова работа, бизнес или пътуване. Преди да отговорите – помислете. Трайни придобивки ще внесат настроение и ще подобрят самочувствието ви.
22 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес ще трябва да работите упорито, за да свършите нещо в определения срок. Постарайте се наистина да го направите, това ще издигне авторитета ви, както и личното ви самоуважение. Контактите едва ли са най-силната ви страна днес, така че най-добре ще е да ги сведете до минимум. Обърнете повече внимание на семейството си днес.
22 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Деловата седмица за вас не е приключила още. Ще имате важни срещи, които е възможно да доведат до договори. Нали вие това очаквате. За други от вас се очертава пътуване извън вашето населено място. Осигурете си време за почивка и развлечения.
22 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Сред хаоса на ежедневието ще откриете добра възможност за себе си да изявите по оригинален начин мисленето и намеренията си. Това ще се приветства от онези, които ви ценят и остане незабелязано от други, без значение за развитието ви. Отдайте заслуженото и на партньора си. Без него не бихте имали нещата, които ви радват.
22 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще се наложи да бъдете особено точни в преценките си относно надеждността на започнат от вас проект. Нека силното ви желание да не заслепява здравия разум, само така можете да се надявате на успех. Много радост ви носи интимният партньор.
22 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят ви ще премине в движение, тъй като стоенето у дома не е достатъчно разнообразно за вас. Ангажирате се с въпроси на ваши приятели, но по-добре ще е ако стоите встрани от чужди проблеми. Помогнете доколкото можете, но в никакъв случай не се нагърбвайте изцяло с неща, които те трябва да свършат. Намерете подходящ начин да се разтоварите.
22 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Не мислете, че можете най-добре да се справите сами, погрешно е и да се надценявате, въпреки способностите си. Не отхвърляйте ничие внимание и подкрепа, ще се нуждаете от тях. Влечението ви към човек, който нехае ще ви попречи да забележите друг, истински влюбен във вас. Не пропускайте шанса си.
22 апр 2021
Последни новини