Делегация от побратимената община Нилюфер гостува в Ардино

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан посрещна представителна делегация от побратимената турска община Нилюфер в Бурса, начело с кмета Тургай Ердем. Основната тема на разговорите бе продължаването на доброто сътрудничество между двете побратимени общини. Обсъдени бяха съвместни прояви, които ще се организират тази годинав условия на пандемична обстановка. 

Кметът инж. Изет Шабан изрази огромното си задоволство от посещението на колегата си Тургай Ердем. „За нас е чест да ви посрещнем и да бъдем отново заедно“, заяви инж. Изет Шабан. Той подчерта, че през месец август предстои организирането на традиционния панаир, първият Фестивал на чистите храни от Родопите, както и отбелязването на100-годишнината от основаването на читалище „Родопска искра“ в град Ардино в случай, че страната не е в пандемична ситуация.

В края на срещата и двете страни изразиха своята удовлетвореност, след което бяха разменени подаръци. Домакините дариха картина, изобразяваща родопски къщи, а гостите – специално изработена ваза.

На срещата присъстваха още председателят на общинския съвет Сезгин Байрям и зам.кметът Неджми Мюмюнходжов. От турска страна в разговорите участваха председателят на Управителния съвет на „Нилбел“ Наджи Кале и почетния председател на Сдружението на изселниците от Пловдивския район „Филдер” в НилюферРемзи Аптиоглу.

По-късно кметът на община Нилюфер Тургай Ердем посети село Чубрика, откъдето са корените на неговата съпруга.

Община Нилюфер е първата побратимена община на Ардино. Взаимните контакти датират от 1996 година. Повече от 20 години, въпреки големите разстояния, приятелството между двете общини се задълбочава с всяка изминала година.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини