25 °C

Кандидатите на АБВ за народни представители от 9 МИР:На Източните Родопи е нужна сигурност в развитието!

  Пламена Заячка е магистър по „Международни отношения“ от Софийския университет  „Св. Климент Охридски“ и „Политики и управление на Европейския съюз“ от Брюкселския свободен университет. Тя е и доктор по културология в СУ „Св. Климент Охридски“. Председател е на АБВ – младежи.

  Марчела Сотирова  е възпитаник на СОУ „Отец Паисий“ в гр. Кърджали, четвъртокурсник по международни отношения в УНСС и първокурсник по право в Бургаския свободен университет. Работи, за да осигурява средствата за образованието си.

  Вече сме на финалната права на предизборната кампания. Здравната криза, която бележи днешния ни ден, позволи на участниците в парламентарните избори да не формулират ясни политики в приоритетни за България сфери. За да бъдем честни към избирателите, напомняме, че изборите са парламентарни и няма как да бъдат поемани ангажименти пред хората от Кърджали и региона без да бъдат облечени в законодателни инициативи, а Закон за Кърджали няма как да има. Обезлюдяването на България и в частност на региона е пряко следствие от липсата на поминък за хората.

  Макар малко и разпокъсана, земята на Източните Родопи осигуряваше прехраната на хилядите семейство, отглеждащи тютюн. Днес този традиционен поминък е почти изоставен, а земята пустее.

  Необходимо е държавата:

  Да стимулира създаването на земеделски кооперации;
  Да подпомогне, включително и с европейски средства, изграждането на регионални преработвателни предприятия за земеделска продукция;
  Да финансира проучване и разработка на програми за заместващи култури за планинските територии;

  Огромният ресурс от културно-исторически паметници, природни забележителности, традиционна култура на различни етнически и религиозни групи в Кърджалийския район е възможност за развитие на туризма, като устойчив поминък в Източните Родопи. „Локомотивът“ Перперикон, многобройните мегалитни  паметници, средновековните крепости, загадъчните скални феномени привличат хиляди туристи годишно. Тежкото и противоречиво законодателство, отговорността на различни ведомствапо опазването и стопанисването на паметниците пречат на взаимодействието между общините и създаването на общ туристически продукт.

  Прекрасната природа, чистият въздух, язовирите, многобройните населени места са предпоставка за развитие на селския туризъм, но липсата на течаща вода, канализация и добри пътища са спирачка пред тази възможност. Децентрализацията на финансовите средства и осигуряването на ресурс от държавния бюджет за общинските пътища биха позволили изготвянето на проекти за водоснабдяване и канализация на малките населени места, за подобряване на качеството на живот и евентуалното връщане на младите хора.

  Необходима е сигурност – за здравето и живота на хората, за тяхната собственост, за бъдещето на техния бизнес. Промените  в законите трябва да са, за да облекчават свободната инициатива на предприемачите, за да се гарантира обществения интерес, а не тежненията на определени кръгове и личности.

  За нормален живот в работеща държава с №6 в интегралната бюлетина.

  За да има бъдеще нашата България!

  Купуването и продаването на гласове е престъпление!

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Хороскоп за 13.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
  13 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
  13 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
  13 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
  13 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
  13 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
  13 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
  13 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
  13 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
  13 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
  13 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
  13 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
  13 май 2021
  Последни новини