Джордж Р. Р. Мартин подписа 5-годишен договор с HBO

Джордж Р. Р. Мартин - "бащата" на вселената, пресъздадена във фентъзи поредицата "Игра на тронове", е подписал 5-годишен договор с HBO за създаване на "ново съдържание" за телевизията и стрийминг платформата й HBO Max, предаде Франс прес.

Сделката поражда надежда сред феновете на хитовия сериал за нови приключения с герои и дракони в света на Вестерос.

Седемдесет и две годишният Мартин, чиято книжна поредица "Песен за огън и лед" вдъхнови "Игра на тронове", вече работи над сериал, озаглавен "Къща на дракона", който предшества хронологично хитовия сериал.

Новата поредица, събитията в която се развиват 300 години преди "Игра на тронове", се очаква да бъде излъчена от телевизия HBO следващата година.

Компания "УорнърМедиа", чиято собственост е HBO, потвърди в изявление, че с Джордж Р. Р. Мартин е подписан 5-годишен договор, който предвижда създаването на ново съдържание за телевизията и стрийминг платформата й.

В прессъобщението обаче не се уточнява дали договорът е свързан с други проекти, чието действие се развива във вселената на "Игра на тронове". Фентъзи сагата обаче позна небивал успех по света и се увенча с 59 награди "Еми" в продължение на осемте си сезона, така че "производните" поредици изглеждат неизбежни.

Според "Холивуд рипортър" договорът за десетки милиони договори може да включва поредица за кралицата-воин Нимерия, властвала хилядолетие преди "Игра на тронове", или сериал за Квартала на бълхите - лабиринт от тесни улички в Кралски чертог.

По-рано през годината се появиха съобщения, че се работи над телевизионна поредица, вдъхновена от "Сказания за Дънк и Ег" на Мартин.

От "УорнърМедиа" съобщават, че извън вселената на "Игра на тронове" Джордж Р. Р. Мартин ще бъде изпълнителен продуцент на други два проекта на HBO, адаптирани по фентъзи романите "Кой се бои от смъртта" ("Who Fears Death") на Неди Окорафор и "Roadmarks" на Роджър Зелазни

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини