Какво не му е наред на iPhone 12

През миналата година в мрежата неколкократно се появяваха изображения на iPhone 11 и iPhone SE 2 с избледнели рамки и променен цвят на алуминиевия корпус, без да е ясно каква бе причината за проблема.

Изглежда обаче, че новият iPhone 12 също страда от подобни дефекти, след като наскоро потребители публикуваха снимки на обезцветени устройства.

Червеният iPhone 12, който виждаме на снимките, е бил държан в прозрачен калъф и не е бил увреждан по какъвто и да е начин.

От Apple все още не са коментирали дали подобни повреди попадат под гаранцията на телефона, като не са споделили и възможни причини за появата на дефекта.

В случая не може да се говори за изтъркване на цвета, тъй като телефонът е бил защитен от калъф и е ползван само няколко месеца.

От MacRumors предполагат, че може да става въпрос за избледняване, причинено от UV лъчи, които в случая са могли свободно да достигат до рамката, тъй като калъфът е бил прозрачен.

Други смятат, че е възможно причината да е химична реакция, протичаща между алуминиевата рамка и вътрешността на калъфа, но това не обяснява защо проблемът се появява само при някои потребители.

Очевидно проблемът е налице при всички цветови вариации, но най-често засяга червените Product(RED) модели iPhone от iPhone XR насам.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Са
    само снобите
    0 0
    10:09, 23 мар 2021
    Купуват такива телефони.сноба е долно животно. Гадно
Последни новини