Задържаха шофьор отказал тест за алкохол и избягал

. За осуетяване на полицейска проверка и действия, създаващи пречки на служители на Пътна полиция до осъществят правомощия си по закон, 26-годишен е задържан в РУ-Кърджали. Около 1,30 часа на 18 март водач на лек автомобил бил спрян на ул.“Булаир“. Полицаите поискали тест за алкохол, мъжът отказал и в процеса на съставянето на акт по ЗДвП напуснал мястото. На сутринта бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Работата по случая е с оглед на чл.270, ал.1 от Наказателния кодекс за противозаконни пречки на орган на властта да изпълни задълженията си по служба.

Двама са били установени да нарушават противоепидемичните мерки в село Устрен при проверки, извършени от полицейски служители в РУ-Джебел. Жителите на селото не били намерени на посочените от тях адреси за изтърпяване на задължителна карантина, определена от здравните власти. Още четири проверки са започнати в РУ-Кърджали с постановления на прокуратурата за нарушаване на противоепидемичните мерки. Задължителна карантина не са спазили жители на областния град и полицейски служители са установили това при проверки, извършени на 6 март.

 Проверка за неиздължени издръжки е започната в РУ-Ардино с постановление на Районната прокуратура. 38-годишен не е изплатил на непълнолетното си дете определени по съдебен ред месечни вноски, като натрупаната сума достигнала 3700 лв. Група „Охранителна полиция“ продължава работата по случая с оглед на чл.183, ал.1 от Наказателния кодекс.

 Екип на пожарната служба в Крумовград загасил запален комин на жилищна сграда в село Полковник Желязово. Сигналът за произшествието бил подаден снощи в 20,20 часа. Няма нанесени щети.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини