Нарушаването на задължителната карантина е масово, вчера заловиха шестима в областта

Пет проверки за нарушаване на противоепидемичните мерки са започнати в РУ-Кърджали и една в полицейското управление в Момчилград с постановления на прокуратурата. Полицейски служители са установили в периода февруари-март случаите, в които жители на областта не са спазили 10-дневни предписания за задължителна карантина, определена от здравните власти. Охранителна полиция в полицейските управления ще извършат проверките, резултатите от които ще бъдат внесени в прокуратурата.

Досъдебно производство за неиздължени издръжки е образувано в РУ-Кърджали с постановление на Районната прокуратура. 47-годишен не изплатил определените му по съдебен ред месечни вноски на малолетното си дете. Сектор „Охранителна полиция“ и разследващ полицай продължават работата по случая.

 Проверка за отправени закани за саморазправа е  започната в РУ-Ардино. При възникнал спор заплахите отправил 44-годишен към 49-годишна жена. Група „Охранителна полиция“ работи по случая с оглед на чл.144, ал.1 от Наказателния кодекс.

Екип на пожарната служба в Кърджали загасил запален комин на къща в село Ябълчене. Сигналът за произшествието бил подаден в 17,20 часа вчера. Няма нанесени щети.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини