Битката на пиарите за петте депутатски мандата в Кърджали навлиза в решителна фаза

Битката на пиарите за петте депутатски мандата в Девети кърджалийски избирателен район навлиза в решителната си фаза. До тук партиите и коалициите бяха заети да представят листите си. От тук нататък следва да поемат конкретни ангажименти. Избирателите са уморени от декларативни обещания на едро. Те искат конкретни и изпълними ангажименти. Затова и пиарите ще трябва да подготвят политиците за кампания, която повече приляга на местен вот,отколкото на парламентарни избори.

Още от сега е видно, че пиарите не са равностойни. Водещите в региона политически сили, залагат на местни пиари,познаващи проблематиката и нуждите на хората.  Те зареждат политиците с конкретни идеи и форми на агитация, доскоро непознати тук.Ще дам за пример откриването на кампанията на една политическа сила на летището. Кандидати на тази политическа сила, независимо от ранга си вървят по улиците на общинските центрове, раздават флаери и разговарят с хората.

Друга доминираща партия отново залага на агитацията от врата на врата. Те акцентира на агитация „очи в очи”.

  Новите играчи на политическата сцена в Кърджали си водят пиари отвън.Те не познават конкретната обстановка.Затова и посланията им са общи,пълни с клишета,незаинтригуващи.

Всички партии и коалиции са подвластни на пандемията. Ако отново се наложат рестрикции за събиране на публични места, кампаниите им ще бъдат чувствително засегнати.

Тогава пиарите ще заложат изцяло на медиите.И то на местните медии.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини