Водачът в листата на ГЕРБ-СДС д-р Даниела Дариткова към културните дейци: Общото ни усилие е да запазим Родопите като център на българщината

Изображение 1 от 5

    Среща с културните дейци от музея, библиотеката и галерията проведоха в Смолян кандидати за народни представители от листата на коалиция ГЕРБ-СДС.
    „Обръщаме специално внимание на културата, защото общото ни усилие е да запазим Родопите като център на българщината, на вековната ни култура и всичките ни традиции“, заяви водачът на листата д-р Даниела Дариткова. По думите й през последните години партия ГЕРБ гради стабилна България, която е в състояние да посрещне всички предизвикателства. „Ангажиментът, който поехме по отношение на финансовата рамка, категорично сме го изпълнили. В момента България е с най-малка задлъжнялост след Естония в ЕС. Имаме стабилен растеж. Бяхме приети в "чакалнята" на Еврозоната и в Банковия съюз. Всичко това дава основание да бъдем спокойни, че постигнатото няма да ни доведе до някакви сериозни кризи и сътресения, каквито всички помним.“, допълни д-р Дариткова. Тя отбеляза, че не са малко и инвестициите в сферата на културата.
    „Имах щастието в този парламент да бъда неотлъчно до председателя на комисията по култура Вежди Рашидов и зная, че той беше много амбициран да се предприемат мерки за подпомагане на културните дейности. Направи го, но има и още много планове за в бъдеще. Вярвам, че тази добра комуникация, която имате с областна и общинска администрация, води до решаване на проблемите. И това, че ние сме тук, в региона, който представляваме, ще бъде изключително полезно и занапред“, подчерта д-р Дариткова.
    Тя представи листата на ГЕРБ-СДС и призова за подкрепа: „Защото сме доказали, че сме хора, които поемат само изпълними ангажименти“.
    Екатерина Гаджева – пета в кандидат-депутатската листа, заяви, че дейците на културата са като лакмус на обществото - инициативни, различни, творчески. „В същото време сте част от администрацията. В този смисъл имаме общи проблеми и общи пътища да ги решаваме“, посочи Гаджева и отбеляза, че заплатите на администрацията бележат повишение. „Ще продължим да работим заедно с все по-нови и интересни инициативи, с нови техники и технологии, за да предлагаме по-хубав продукт“, допълни Гаджева, която е директор на РИОСВ - Смолян.
    „Като представител на СДС силно се надяваме и вярваме, че коалицията с ГЕРБ ще бъде успешна. СДС като най-старата дясна партия, ГЕРБ като най-голямата - още повече, че в момента се забелязва обединение в дясното, за разлика от предишни години. Сега в лявата част на политическия спектър има раздробяване. Горд съм, че съм част от този екип. Надявам се на вашата подкрепа заедно да продължим да развиваме България така, както ГЕРБ в последните години“, изтъкна Иван Кънев, осми в листата.
    Работещите в културния комплекс поставиха няколко проблема, най-острият от които е липсата на отоплителна система в трите сгради.
    Директорът на Регионалния исторически музей Валентина Василева попита дали има възможност да се осигури по-специално отношение към малките регионални културни организации, за да не се борят в конкурентна среда с тези в големите градове. „Забелязах как средствата за компенсиране на щетите от Ковид-кризата се насочват към свободните професии. Много правилно! Обаче сега, след като това е вече свършено, не е ли време вече да се погледне и към тези, макар и държавно делегирани дейности, които отбелязаха сериозен регрес в дейността си“, попита още Василева.
    Дариткова пое ангажимент да представи исканията им към министъра на културата и министъра на труда и социалната политика, за да се потърсят възможности за решаването им.

     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Пе
      Песоглавката
      5 0
      19:01, 11 мар 2021
      Тази, чак сега преди изборите се сети, че имало българщина. И то центъра е бил в Родопите. Много се лъжеш. Има я в сърцата на българите, които с предателската си партия се мъчите да унищожите. Погледнете демографската криза. България се стопи при вашето управление. Изгонихте младите хора. Здравеопазването го няма. Ниски заплати, ниски пенсии. Законите, съда,прокуратура къде са. Българщина не се гради без хора, без закони. Та вие превърнахте народното представителство в нищожество, та самия председател на парламента беше наречен като анатомичен полов орган от водача на партията ви и предадохте всичко в неговите и ръце и да се изживява като всемогъщ. Чак сега се сетихте за българщината. И двете живеехте в Родопите и сега с чужда пита помен ще правите. Само голи обещания, така щото друго не можете да кажете. От крадене и лъжене нищо не остана. Сега българщината. Тя е като гората , като природата. Не я барайте, защото ще я омърсите!
    • 2
      То
      Това
      5 0
      11:22, 12 мар 2021
      Това човече гергана кръстева от с. Длъгнево много се напиня. Оправина с царя и жените, сега с гроб. Брей, че нахална. няма сили за това, за което се опитва да прави но всичкото е заради краденето.
    • 3
      Ал
      Ало редакторите,
      3 0
      10:17, 13 мар 2021
      Защо не скриете от народната любов прецедателката на ос димитровград. Големи обещания, голямо напиняне, но като иде в зайчарника на Боко ще закудкудяка друга песен. Кавалджийска, лека с тънки напеви по гербаджийски.

    Още новини

    Последни новини