ВМРО-БНД: Главната ни цел в Хасково е развитие на туризма,инвестициите и отварянето на повече работни места

    Да не се допуска ДПС да има пряко участие в управлението на държавата. Това е основната цел на ВМРО- БНД като политическа партия, с която участва на предстоящите парламентарни избори през април. Това обяви водачът на кандидат-депутатската листа за 29 МИР-Хасково Александър Сабанов. „Ще направим усилия ДПС да не спечели втори мандат в избирателния район, каквито са заявките“, добави той.

    Повишаването на доходите на населението-работните заплати и пенсиите е основната приоритетна цел за страната. Идеята е средната работна заплата за страната да достигне 2500 лв, а средната пенсия-700 лева, обяви Сабанов. Той подчерта, че на 90% от обещаното от ВМРО в изборната кампания през 2017 година, е изпълнено.

    Развитие на туризма, на бизнеса, отварянето на повече работни места, пък са приоритетните области за региона на Хасково. В хода на кампанията ще бъде разработен план на политиките специално за областта, който ще бъде представен пред широката общественост, посочи още Александър Сабанов.

    Едно от предложенията на ВМРО, като механизъм за повишаване на работните заплати, е издаването на свидетелството за инвеститорски клас А да става при вложение от 1 милион лева. Друго е- възможността за разсрочване от пет години на плащането на покупката, когато става въпрос за държавна или общинска земя. Инвеститорите да имат възможност да ползват данък печалба в недобре икономически развитите райони, а спестените пари да бъдат инвестирани в условията на труд или работните заплати на хората в тях.

    Акцент в развитието на българското производство на текстилни изделия постави 11-та в листата Евгения Калканджиева. Популярното лице от модната индустрия подчерта, че е имала възможност да избира място в листите за няколко района, но е избрала Хасково, защото именно тук е развита леката промишленост.

    Евгения Калканджиева посочи, че няма притеснения за това, че в кандидат-депутатска листа е на последното 11-то място. Тя е представител на Партия „Средна европейска класа“, която е в коалиционно споразумение с ВМРО, и откъдето е дошло предложението за включването й сред претендентите за 45-тия Парламент.

    "При преференциалния вот няма значение дали си на второ или на 11-то място. На практика, след първия в листата, всеки от останалите е отдалечен на равен старт", каза по този повод Александър Сабанов.

    Като лична мотивация за влизането си в предизборната кампания Евгения Калакнджиева посочи, че използвайки своята популярност и това, че гласът й се чува, особено сред младите хора, иска да каже, че в България има изключително много възможности, които не са по-лоши от тези в Швейцария или Словения, например.

    „Тази моя заявка в момента е едно начало, мисля че имам още какво да уча. Аз съм от хората, които отстояват позициите си и говорят директно. Не бързам, но съм тръгнала в тази посока.“, каза още по повод реалната възможност да влезе в Парламента Жени Калканджиева.

    Александър Сабанов обобщи, че ВМРО ще заложи на позитивна кампания в Хасково. Той води и листата в Силистра, откъдето е с мандат в 44 НС.

    Кандидат-депутатска листа на ВМРО-БНД за 29 МИР-Хасково

    1. Александър Николаев Сабанов- р.в Силистра, 46 г, народен представител в 44 НС, заместник-предс. на Бюджетната комисия

    2.Силвия Иванова Стаматова-Маркова- Хасково, 39 г, юрист

    3. Антон Кирилов Иванов-Харманли, 52г, техническо образование, общински съветник от Харманли, предс.на ВМРО-Харманли

    4. Недялка Тошкова Иванова-Хасково, учителка, предс. на ВМРО-Хасково

    5. д-р Антония Живкова Радева, Димитровград, 31г, ветеринарен лекар, предс. на ВМРО-Димитровград,

    6. Живко Георгиев Проданов-Свиленград, 53 г, работи в частния сектор

    7. Митко Лазаров Батчев-Тополовград, учител по физическо възпитание, национален състезател, участник в Зимните олимпийски игри в Калгари-1988 г., спускане с шейни, предс.на ВМРО-Тополовград

    8.Васил Стефанов Русев-минен инженер, бивш заместник-кмет на община Хасково

    9.Петър Тенчев Василев-Хасково, 40г, икономист, работи в частния сектор

    10.Ростислава Захариева Жекова-Хасково, юрист,

    11. Евгения Калканджиева-Манова, 46г, ВТУ “Стопанско управление“, собственик на модна агенция, Мис „България“, 6-то място в конкурса Мис „Свят“- 1995 г.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини