127 мераклии за 5 депутатски места в Девети кърджалийски многомандатен район

В Районната избирателна комисия 30 партии регистрираха листи

Партиите и коалициите, регистрирали кандидатски листи в Районната избирателна комисия в Кърджали, са 30, почти колкото са заявените в ЦИК. Това съобщи за Нов живот Петър Захариев, председател на РИК.
В Девети избирателен район 127 души ще се борят за 5 депутатски места. Някои партии имат по едно име в листата , други са в пълния допустим брой от 10 имена.
Назначени са всичките 497 секционни комисии, в които ще участват 3899, като в това число не са включени подвижните секции.
За разлика от предишни избори, на 4 април ще има два вида подвижни избирателни секции. Едните ще са насочени към хората с увреждания. Както е предвидено по закона, срокът за подаване на заявления за откриване на такава секция е 20 март и тя става факт, ако поне 10 избиратели са пожелали.
В тези избори са предвидени и мобилни секции за карантинирани лица във връзка с пандемията от Ковид-19. Там също е необходимо да има 10 заявления, но срокът е до 31 март.
Заявленията за откриване на подвижни секции могат да се подават по електронен път или с пълномощно, като не се налага то да е нотариално заверено., обясни председателят на РИК-Кърджали.

Валентина Иванова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини