Обсъждането на бюджета на Община Кърджали отново се фокусира върху заплатите на служителите

Обсъждането на бюджета на Община Кърджали отново се фокусира върху заплатите на служителите в Белия кораб . Темата бе поставена от представителите на опозицията отдясно. Общинският съветник от Демократична България  Радослав Милев заяви,че в новата план-сметка на общината са заложени непосилни разходи за заплати на администрацията. Той изрази твърдението, че издръжката на чиновниците надхвърля 9 милиона лева, а собствените приходи са едва малко над 7 ,7 млн.лв. Милев обвини градоначалника инж.д-р Хасан Азис в това , че поддържа раздута администрация.

 В отговор общинският съветник от ДПС д-р Сезгин Бекир посочи, че средствата за издръжка на администрацията възлизат на 4,7 млн.лв.годишно. Това прави 7 процента от целия бюджет за 2021 г.,който възлиза на 75 700 000 лв. Служителите в администрацията заработват 10%  от грантовете,които се отделят във бюджетната рамка на всеки европейски проект, а Кърджали е един от първенците в усвояване на евросредства. Средната работна заплата в администрацията е бруто 1021 лв. Чисто администраторите вземат средно около 800 лв. По този показател те са едни от най-ниско платените в страната. Средствата за възнагражденията не идват от общинските приходи ,а от републиканския бюджет, каза още Сезгин Бекир.

 Кметът инж.Хасан Азис упрекна Радослав Милев в търсене на сензации. Той определи думите му като евтин начин за търсене на внимание.

Радослав Милев го репликира, че сме държава на администрацията.

Общинският бюджет бе приет с 27 гласа „за”,11 „против” и 1 „въздържал се”

Георги Кулов.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини