Проект „Книга до всеки” с Госпожа Библиотека

Изображение 1 от 2

    Регионална библиотека „Никола Вапцаров” в град Кърджали даде старт на авторския проект „Книга до всеки”, съобщи директорът Елисавета Кехайова. Целта на инициативата е книгите да достигат до най-малките читатели по един интересен и нетрадиционен начин. С нелеката задача се зае Маргарита Павлова, дългогодишен библиотекар във Филиал-3 към библиотеката. Именно тя се превърна в Госпожа Библиотека, която „въоръжена” с огромен молив, библиотечни картони, разделители и най-важното с кошница пълна с книги отиде при децата. 

    Днес Павлова бе забелязана в СУ „Петко Р. Славейков”. С радост, глъч и усмивки малчуганите от  II”е” клас с класен ръководител господин Илиян Митков посрещнаха Госпожа Библиотека. Всяко дете, пожелало да чете получи книга, съобразена с предпочитанията и изучаваните литературни произведения в училище. Още на тази първа среща, Госпожа Библиотека търпеливо разясни на любопитковците, защо е по-добре и по-здравословно да четем книга на хартиен носител, а не от електронно устройство. Но каквито и да са предпочитанията на  децата тя се съгласява с тях, защото най-важното е да четем. И така… всяко дете взе желаната от него книга. Второкластниците  с любопитство започнаха веднага  да четат произведенията, а Госпожа Библиотека обеща, че скоро пак ще им гостува.

    „По време на пандемия първо сме длъжни да опазим живота и здравето на нашите ползватели и на библиотекарите. Затова с колегите предприехме стъпки и създадохме проект  „Книга до всеки”, който стартира днес с голям успех. Усмивките и радостните възгласи на децата са нашият атестат, че и този път намерихме най-прекия и правилен път между институцията и читателите/потребителите”, сподели с нас директорът Елисавета Кехайова.

    Галя Настева

    РБ”Н.Й.Вапцаров”

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини