Крадците на метали стават все по -нагли, обраха кабели от фирмен склад

Криминалисти от РУ-Кърджали са разкрили и задържали трима, откраднали кабели от фирмен склад. В полицейското управление бил подаден сигнал за разбита стена на помещение в периода от 21 февруари до 22 февруари и липсващи около 3,5 км многожичен кабел. При организираните издирвателни действия на 24 февруари полицаи задържали трима мъже на 29 г., 35 г. и 39 г., съпричастни към извършеното престъпление. Открит бил и иззет откраднатият материал. Дежурна оперативна група е извършила оглед. Образувано е досъдебно производство за взломна кражба.

За използване на неистинска диплома за завършено основно образование е започната проверка в сектор „“Противодействие на криминалната престъпност“ в ОД на МВР-Кърджали. Документът бил представен в сектор „Пътна полиция“ от 36-годишна. Работата по случая е с оглед на чл.316 от Наказателния кодекс.

Досъдебно производство за неиздължени издръжки е образувано в РУ-Кърджали с постановление на Районната прокуратура. 38-годишен не изплатил на малолетното си дете месечни вноски, определени по съдебен ред, като натрупаната сума стигнала 2300 лв. Разследващ полицай продължава работата по случая.

70-годишен се придвижвал с нерегистриран мотопед, установили служители на РУ-Кърджали в хода на специализирана операция. При проверка в село Дядовско станало ясно, че моторното превозно средство няма задължителната по закон регистрация.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини