5 °C

Никола Чанев: Призовавам всички жители на област Кърджали да се ваксинират, само така ще се справим с пандемията

Единственият начин да се справим с пандемията е да се ваксинираме, независимо с какъв вид ваксина, защото те са сходни и дават добра защита. Това заяви областният управител Никола Чанев на съвместна пресконференция с гостуващия в Кърджали заместник министър на здравеопазването Бойко Пенков и директора на РЗИ д-р Виктор Кирчев.

Чанев настоя да бъдат разкрити имунизационни кабинети във всички общини, дори в тези, където няма общинска болница каквито са Кирково Джебел и Черноочене. 1 или 2 пъти в седмицата мобилен екип да посещава тези населени места. Активността на местните власти е от голямо значение.,добави областният управител. Надявам се те да организират извозването на хората до по-големите населени места, за да се ускори процесът на имунизация. Защото при 400 населени места в областта, ако ни трябва по 1 ден в населено място – няма да ни стигне 1 година.
Д-р Виктор Кирчев обясни, че за удобство са открити кабинети във всички общински болници, а всички общопрактикуващи лекари са получили дози и пациентите могат да се ваксинират и при тях. Не е нужно хората да идват в областния град, за да си поставят доза.
Директорът на РЗИ е изпратил миналата седмица писма до общинските кметове за съдействие да изготвят списъци на хората в малките села, които не могат сами да отидат до най-близката болници, за да бъдат изпратени мобилни екипи.
Много хора се ваксинираха вече, видя се че няма странични ефекти. Редки са случаите на леко повишена температура за няколко часа. Така че интересът расте., завърши д-р Кирчев.
Заместник министърът на здравеопазването Бойко Пенков определи като радостно събитие, че вече има обръщане в мнението на хората, което е видно от нарастващия брой чакащи на опашките за ваксиниране. Всеки има приятели и близки, заболели, а и загубили битката, което е горчив опит и носи поуки.

Валентина Иванова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  @n
  @nonim
  0 0
  12:34, 25 фев 2021
  Чакаме караянчева да отвори хотела във веселчани, да работим при нея, като хигиенисти и пазачи. Искаме ваксината да е шветско-английска или AstraZeneka.

Още новини

Хороскоп за 07.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С удоволствие ще се включите в организирането на събитие, на което очаквате да срещнете хора, с които не сте виждали от дълго време. По много причини ще привличате интереса към себе си, но най-вече заради работата, която сте свършили. Намеренията ви са прозрачни и това се вижда от всички.
07 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Не позволявайте на емоциите да определят отношението към работните ви ангажименти. Покажете на дело професионалните си умения, абстрахирайки се от личните си пристрастия и настроение. Няма да ви липсва енергия, разпределете силите си и ще успеете. Финансови придобивки от хонорари, рента или други възнаграждения.
07 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Няма да ви липсват отлични възможности за себеизява и ползотворни контакти. Сега е момента за поставянето на амбициоз-ни цели и за работа по постигането им. В партньорство с колегите си ще стигнете до важни решения, които ще дадат очакваните ре-зултати. Някои от вас вероятно се колебаят относно предстоящо пътуване. Обмислете го от всички страни за да не останете неприятно изненадани.
07 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Не се притеснявайте да обмисляте в дълбочина. Ако се уверите, че всичко е здраво, честно и коректно, то непременно ще стигнете до добри резултати. Ако не проверите всичко, има възможност да се провалите. Изявени шансове за тези, които се занимават с психология и окултизъм. Може да стигнете до духовни прозрения. По-сериозни проблеми могат да настъпят в дома и семейството.
07 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Шанс за изява, било на работното място или в друга сфера, където ще покажете умения и адекватно справяне със ситуацията. Ще подобрите отношенията си с хора, които желаете за свои приятели, или ще финализирате търговска сделка. Активни и делови, ще се посветите на целите си и ще ги реализирате.
07 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Потънали сте в отдаденост на професионалната си работа. Това нарушава спокойният ви ритъм, внася и напрежение, но със сигурност си заслужава. Плановете ви бавно, но сигурно вървят към реализация. Желанието ви за разнообразие и забавления ще ви срещнат с нови хора и ще променят отношението ви към спорни въпроси.
07 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете се на задачите си, които повече не търпят отлагане. Възможно е объркване и е нужно по-внимателно да обмисляте ходовете си. Ще успеете, но с цената на какво, зависи само от вас. Вслушвайте се в интуицията си, ще ви подскаже верния път. Не прибързвайте и правете добре нещата.
07 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Въпреки възможните неблагоприятни обстоятелства почивните ви дни ще надхвърлят очакванията ви. Не пропускайте възможността да прекарате времето си сред близки приятели. Прави ви впечатление повишеното внимание, което получавате от човек от обкръжението ви. Ще бъдете приятно изненадани и за в бъдеще.
07 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако имате избор за това какво да изберете за да направите деня си интересен, то най-напред се допитайте до себе си. Оставете настрана проблемите, които ви пречат да се отпуснете. Имате нужда да забравите, дори за ден, тревогите и да се възстановите пълноценно. Ще преоткриете отново добър приятел и това ще ви донесе повече настроение.
07 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Благоприятно развитие на делата ви ще ви даде повод да празнувате. Склонни сте към отпускане, а точно днес не бива да си ги позволявате. Близките ви гласуват пълно доверие, което допълнително ви стимулира. Проявеното съчувствие е израз на съпричастност и това се помни дълго.
07 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Затрупани сте с домашни задължения и няма да може да отделите много време за себе си, а имате нужда. Преценете дали работата по дома е толкова важна и дали ще можете да се справите с упреците на близките си, ако решите да я пренебрегнете. Финансови постъпления може да ви помогнат да се справите по-лесно с броженията у дома.
07 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С прагматичен подход ще накарате обстоятелствата да работят за вас, но не влизайте в конфликт с близките си. От способността ви да отстъпвате ще зависят добрите отношения с тях и паралелно с това не позволявайте на никого да се качва на главата ви. Радостни вълнения, свързани с лични постижения или на близък човек.
07 мар 2021
Последни новини