Едва 7,14% от родителите в областта са съгласни децата им да бъдат изследвани с антигенни тестове

Плавно расте заболеваемостта от covid-19 в Кърджалийско. В момента тя е 97 на 100 000 души при 87 за предходната седмица, отчете Областният кризисен щаб. За щастие, броят на стационарно болните е по-малък – 37 в Кърджали, двама в Крумовград и трима в Ардино. 6-ма от пациентите в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ са на лечение в Инфекциозното отделение, 10 в ПФО,двама в ОАИЛ, двама във Вътрешно първа база и 17 във втора. Последните са с придружаващи сърдечносъдови заболявания. Пред вчерашния ден 6 от направените 51 теста са били положителни. Днес се очакват резултатите от още 21 проби..

2 254 са диагностицираните с коронавирус в областта от началото на пандемията. 662 лица са под карантина. Понастоящем има карантинирани деца и ученици в детска градина в Кърджали / една група/, в с. Странджево, Крумовградско / 35 ученици/ е в СУ в Ардино /21 ученици и 1 учител/.

Расте броят на ваксинациите. 234 души са ваксинирани с първа и втора доза, други 474 само с първа. Наред с медиците, върви и имунизацията на педагозите. Ваксинираните учители и помощен персонал са 90 до момента, при други 54 манипулацията ще бъде извършена до края на деня. Едва 7,14% от родителите са изразили съгласие децата им да бъдат изследвани с антигенни тестове, информираха от РУО. При общопрактикуващите лекари са записани 1279 желаещи да се ваксинират.

По линия на МВР са извършени 316 проверки на карантинирани лица. Проверени са 297 търговски обекта, от които 39 хотели и къщи за гости. Образувани са три досъдебни производства за нарушения на противоепидемичните мерки. 219 лица са проверени за носене на предпазни маски, 87 са санкционираните.

Това съобщиха от Областния кризисен щаб.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини