Румен Радев е без алтернатива в областта за президентските избори

Президентът Румен Радев, който обяви  намерението си да се кандидатира за втори мандат е без алтернатива за президентските избори наесен сред гласоподавателите в областта. Това сочи анкета на сайта Кърджали бг вести. Въпреки,че все още БСП не е обявила подкрепата си за неговата кандидатура,  а ДПС заявиха,че няма да дадат рамо за втори мандат, генералът се ползва с безапелационното доверие на гласоподавателите в областта. За него са готови да гласуват 61,1% от избирателите. Ако срещу него се изправи Бойко Борисов той ще вземе 11,1 на сто,показва анкетата. За други биха дали гласа си 22,2 %. Не биха гласували 5,6 на сто.

 Кърджалийци одобряват и най-дискутираният акт на държавния глава-датата за предстоящите парламентарни избори.65,2% я смятат за добра. Срещу нея са 17,4%.Такъв е  и процентът на тези ,които не могат да преценят.

 Процентът на одобрение е близък до подкрепата от 69,2%,която Радев получи на балотажа на президентския вот в нашия регион.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Из
    Избирател
    1 0
    22:45, 10 фев 2021
    За информираните и мислещи няма как да няма алтернатива! За дебилите.......
  • 2
    Ре
    Решетников
    1 0
    01:50, 12 фев 2021
    Кърджали е турско комунистически град нормално е да се гласува за "най-опитния" русофилски политик. Какъв град само и да пази господ.

Още новини

Последни новини