Шофьорът предизвикал смъртта на жена при катастрофата в Кърджали вчера е бил пиян, задържан е, жандармерия го пази от роднини

    Шофьорът предизвикал смъртта на 58-годишна жена във вчерашната тежка  катастрофа в Кърджали е бил пиян. При тестване е установено наличие на алкохол в кръвта от 1,73 промила. Той е привлечен като обвиняем за смъртта на жената и е постановено задържането му за 72 часа, поради опасността той да се укрие или извърши друго престъпление. Временно му е отнета и шофьорската книжка. Това съобщи пред журналисти днес окръжният прокурор на Кърджали Желязко Стефанов. Той подчерта, че веднага след произшествието той е бил уведомен в качеството му на дежурен прокурор. Разпитани са свидетели пред съдия, назначена и съдебно медицинска експертиза. Установено е ,че жената е починала малко след като е приета в спешното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Атанас Дафовски”.

     Старши комисар Щерьо Милчев , директор на ОД на МВР –Кърджали оповести изяснената до момента обстановка.Веднага след катастрофата на тел.112 е подаден сигнал.Произшествието е локализирано на ул.”Републиканска” до бившата печатница.На място се отзовава автопатрул на Пътна полиция.Установява,че има челен сблъсък между микробус „Форд” и лек автомобил „Алфа Ромео”.Пострадала е жена на 58-години.Двамата водачи са тествани за алкохол,като единият дава положителна проба. Районът е отцепен и е извършен оглед от Дежурна оперативна група.Шофьорът на „Алфа Ромео” е задържан.Организирана е охрана на обществения ред, тъй като на мястото на инцидента и пред Спешното приемно отделение се струпват близки и познати на пострадалата. Те са били около 20 на брой. Не са били агресивни. За охраната на обществения ред са привлечени сили на Районното управление на МВР и на жандармерията.Полицията се оттегля към 22 часа вечерта.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини