Колосална LEGO конструкция по Властелинът на пръстените със 150 млн. части влезе в рекордите на Гинес

Книгата на рекордите на Гинес удостовери още едно постижение - това за най-голямата мини тухлена конструкция на Lego, създавана някога, а самата конструкция е диорама на тема "Властелинът на пръстените".

Епичният дизайн, който можете да видите във видеото по-долу, е създаден от екип от 50 дизайнери, които са използвали изумителните 150 милиона парчета за конструиране на комплекта. Три години бяха необходими на строителите, а ръководството, необходимо за направата на подобно нещо, вероятно би било по-дълго от книгите „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“, взети заедно.

Диорамата е вдъхновена от различни битки, изобразени във „Властелинът на пръстените“, и наистина е гледка, която трябва да видите... дори само за да помислите за времето, усилията и планирането, които са били необходими, за да се осъществи такъв подвиг на творчеството и инженерството.

Според видеото, диорамата включва редица емблематични места в Средната земя, като Пеленорските поля и Черната порта.

Диорамата е изложена в Шънджън, провинция Гуангдонг, Китай.

Години след края на филмовите трилогии „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“, фентъзи франчайзът остава популярен. Понастоящем Amazon заснема телевизионен сериал на стойност един милиард долара в Нова Зеландия, докато в разработката има множество нови игри от вселената, включително MMO и заглавие, фокусирано върху Gollum. Играта обаче наскоро беше отложена до 2022 г.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини