5 °C

Рафет Улутюрк:В момента най-мощна е кампанията на политиците в България чрез троловете

В момента най мощна е кампанията на политиците в България чрез  троловете. Те натискат умния да отстъпи. Умния винаги е бил народа. Българския народ е умен в колективните си решения. Това наблюдавахме в промяната на отношението му през 90-те години отначало към СДС, в  отлюспването на Иван Костов и партията му от властта, в отстраняването на НДСВ и редица лидери от политическия живот, които преминаха границите на търпимостта в обществото. Народа не може да го излъжеш. Силата, за която се питаме е натрупаното отчуждение, безочието и наглостта. Правителството не си взе поуки от корупционните практики, от катастрофата  в Своге, от положението на пътя към Рилски манастир, от пропадането на Софийското метро.

Да има вече полъх на промяната,  предстоящите парламентарни избори в България няма да са като предишните. Има нова нагласа и сред сънародниците ми, очакват се промени. Всички искат да победи честността. И този път на тези избори ще победят чесните. Лидери вече е време на чесните хора. Те дочуват, че хората на ГЕРБ и ДПС често се срещат по горски и ловни стопанства, че се провеждат тайни срещи между лидерската двойка Корнелия Нинова и Бойко Борисов, тези хабери будят  съмнение у хората. Който се среща тайно значи се плаши от хората и хората няма да гласуват за тези партии.

Може би не точно на 4-ти април ще дойде промяната, но обновителните процеси, които започнаха миналата година с протестните шествия, ще продължат в други форми през настоящата. Конкретната форма на обществения напън за промени ще са зависими у нас т.г. преди всичко от епидемичния фактор и от масираната денонощна пропаганда за различни пълзящи или лавинообразни бедствия, кризи, пандемии, бедност, безработица  и др. Има опасност лъжливите и подвеждащи  информации да предизвикат обществен хаос. Чуваме за колективни реакции, групов отказ от ваксиниране по училища и др. интелектуални среди. Не може след 50 години анти-Западна, антиимпериалистическа, анти-американска пропаганда да искаме от гражданите да мислят положително, доверчиво и да са спокойни. Доверието и недоверието са паралелни процеси, както стагнацията и прогреса, порива за промени го има повсеместно. Обществената енергията я има, младото поколение иска да поеме националната отговорност. През 2020 г. шансът се изплъзна. Сега до април трите кризи – финансовата, икономическата и корона кризата ще ни притиснат още повече до Стената на плача. В момента нямаме изход.

Рафет Улутюрк

Председател на сдружение „Бултюрк”

Истанбул

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Ту
  Турчин
  0 0
  16:56, 31 яну 2021
  Уважаеми, не закачай Корнелия! Тя ще бъде министър председател на нашата родина БЪЛГАРИЯ!
 • 2
  Бъ
  БЪЛГАРИН
  0 -3
  09:12, 1 фев 2021
  Този националист и турско мекере - да го разследват данс и не му публикуват нищо в сайтовете.

Още новини

Хороскоп за 27.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Доверието, което сте изградили сред другите ще направи денят ви по-добър и успешен. С енергия и хъс ще успявате, а това ще ви мотивира за повече усърдие и последователност в действията. Доброто си настроение ще пренасяте и в личните си взаимоотношения, ще доминират чувства на добронамереност и взаимопомощ. Дано не се отдръпнете от някого заради неразбирането му.
27 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете внимателни днес. Вероятността умишлено да ви заблудят е много голяма. Не се поддавайте на суетата си. Ще съжалявате, ако прибързано приемете отправено ви предложение. Личният ви живот постепенно приема желаната от вас насока. Успявате да извлечете най-доброто от това, което ви се предлага.
27 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се вдъхновите от свое постижение и ще се амбицирате да продължите напред. Запознанство с човек, чиито качества допълват вашите и е възможна дълготрайна връзка. Емоциите ще повишат настроението и ще се стараете повече за партньора си. Новина, свързана с работата ви. Подготовка за пътуване.
27 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще се радвате на засилен интерес от страна на обкръжението си. Може би той е продиктуван от вашите чудесни идеи и предложения, с които ги изненадвате. Не правете нищо прибързано, а внимателно обмисляйте действията си. Всякакви спонтанни реакции от ваша страна за момента са нежелателни. Ведрият ви тон може да ви помогне неимоверно много. В къщи се нуждаят от вас.
27 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
27 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предпочитате да прекарате този ден сред семейството си като обърнете специално внимание на по-малките членове. Ще успеете да изпълните плановете, които имате по отношение на конкретен проект. За предпочитане е да не възлагате на човек от обкръжението си задача, с която той не е съгласен. Така ще си спестите много повече неприятности..
27 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Мислите ви са насочени предимно в дейността, която упражнявате. Нововъведения и промяна в организацията ще ви помогнат да повишите печалбата и да насочите час от финансите си за други неща. Жадувате за повече разнообразие и може да го постигнете, ако не се затваряте в себе си, а потърсите подходящите хора.
27 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С помощта на влиятелна личност или административна инстанция ще съумеете да разрешите отдавна тежащ ви проблем. Усилията ви в тази насока ще се увенчаят с успех, а това ще повиши и тонусът ви. Моментът е подходящ да си пуснете тото. Шансът е на ваша страна.
27 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Мобилизирани сте и ще можете да покажете итинските си способности. Залогът е голям, пък и не ви е останало място за избор. Не бива да прекалявате със стремежа си да сте на върха на всяка цена. Еуфорията може да ви постави и в деликатна ситуация. Децата ще ви поднесат приятни изненади.
27 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Въпроси от различно естество ще занимават представителите на знака, сред които по-важни са служебните, по бизнес и в подкрепа на здравето ви. Цените времето си и в тази връзка ще следвате стриктно програмата си. Позициите ви на работното място се стабилизират и това внася успокоение в напрегнатото ви ежедневие.
27 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се посветите на задача, която обмисляте от дълго време. Усърдието ви е гаранция за успех, каквото и да ви струва то. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, докато се стабилизират отношенията ви с човека, който ви създава повече грижи. Радостна новина, свързана с децата.
27 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задълженията ви днес няма да ви натоварват, напротив. Имате желание и амбиция да се впуснете в сфера, нова за вас. Привлечени сте от възможност, свързана с инвестиции, но и перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате, но въпреки това ви вълнува.
27 фев 2021
Последни новини