14 °C

Дарение от два нови кислородни апарата получи МБАЛ”Д-р Атанас Дафовски”

Представители на Ротари клуб София-Триадица,  Лайън клуб София Кепитал  и Ротари клуб Кърджали дариха днес два нови кислородни концентратора на болницата в Кърджали.
Дарението прие директорът на  МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” Кърджали – проф. д-р Черкезов д.м.
Апаратите са леки и мобилни, като сами концентрират кислород и не се нуждаят от външно захранване с бутилки.
Това ги прави много удобни за работа както в отделенията, така и при оказването на първа помощ в домашна обстановка или в линейки.
Уредът доставя кислород за пациенти, които имат затруднено дишане, което в настоящата ситуация е предизвикателство за болниците.
Кислородните концентратори може да бъдат използвани и при лечението на други заболявания освен COVID 19,както  и за възстановяването след това.
По тази инициатива вече са дарени 2 апарата на белодробната болница в Перник, както и 2 апарата на болницата в Ямбол.
Дарението за здравното заведение в Кърджали е на стойност 3600лв.  Предвижда се инициативата да обхване и други болници, където не разполагат с такава апаратура.
Апаратите са PHILIPS ,като в комплекта се включват и два овлажнителя.

Освен представители на Ротари клуб София Триадица и Лайн клуб София Кепитал при предаването на дарението присъства и президентът на Ротари клуб Кърджали Ирина Георгиева.

Президентът на Ротари клуб София-Триадица Веселин Георгиев сподели при предаването на дарението:Тази инициатива на нашия клуб е продиктувана от глобалната мисия на Ротари интернешенъл да работи в полза на обществото.В България в моменти на кризи  ротарианците се стремят да помогнат на нуждаещите се. В случая това е системата на здравеопазването в България.Тя страда от недостиг на уреди свързани с респираторни проблеми. Сега този недостиг е провокиран от ковидпандемията. Направихме дарения в Перник и в Ямбол.Сега сме в Кърджали.Тази инициатива продължава.

  Владимир Йорданов,член на Лайън клуб София Кепитъл от своя страна сподели:Ние като организация,която работи в полза на обществото си партнираме с Ротари и решихме да подкрепим тяхната инициатива. Осигуряваме със София Триадица респираторни апарати на болници, които се нуждаят.В рамките на два месеца още здравни заведения ще се сдобият с такива апарати, дарени от нашите  клубове. Благодарим на властите в Кърджали за съдействието при предоставянето на дарението.

 Директорът на Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Атанас Дафовски” проф.д-р Тодор Черкезов д.м.подчерта в своето изявление,че дарението идва на точното място и в точното време. То ще послужи за създаването на благоприятни условия за лечението на пациентите с COVID 19. Знаем,че те се нуждаят задължително в лечебно-диагностичния алгоритъм от кислородотерапия. Тази кислородотерапия изисква да има капацитетни възможности. Това дарение идва в момент, в който ние правим една пълна инвентаризация на нашата кислородна система, на възможностите ни да отговорим на нуждите. Тези апарати ще бъдат изключително полезни за да можем да подобрим параметрите в нашата работа. Благодаря на дарителите от името на ръководството на болницата и името на пациентите ,които ще се лекуват чрез тези апарати.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Пр
  Притиснен
  0 0
  14:27, 28 яну 2021
  Най сетне бивш член на борда на болницата Каракостова и групата съветници на Багдасара МОРАЛНО НЕ ЛЕГИТИМНИТЕ, ще се включат ли в дарителската кампания за болницата?

Още новини

Хороскоп за 06.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С удоволствие ще се включите в организирането на събитие, на което очаквате да срещнете хора, с които не сте виждали от дълго време. По много причини ще привличате интереса към себе си, но най-вече заради работата, която сте свършили. Намеренията ви са прозрачни и това се вижда от всички.
06 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Не позволявайте на емоциите да определят отношението към работните ви ангажименти. Покажете на дело професионалните си умения, абстрахирайки се от личните си пристрастия и настроение. Няма да ви липсва енергия, разпределете силите си и ще успеете. Финансови придобивки от хонорари, рента или други възнаграждения.
06 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Няма да ви липсват отлични възможности за себеизява и ползотворни контакти. Сега е момента за поставянето на амбициоз-ни цели и за работа по постигането им. В партньорство с колегите си ще стигнете до важни решения, които ще дадат очакваните ре-зултати. Някои от вас вероятно се колебаят относно предстоящо пътуване. Обмислете го от всички страни за да не останете неприятно изненадани.
06 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Не се притеснявайте да обмисляте в дълбочина. Ако се уверите, че всичко е здраво, честно и коректно, то непременно ще стигнете до добри резултати. Ако не проверите всичко, има възможност да се провалите. Изявени шансове за тези, които се занимават с психология и окултизъм. Може да стигнете до духовни прозрения. По-сериозни проблеми могат да настъпят в дома и семейството.
06 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Шанс за изява, било на работното място или в друга сфера, където ще покажете умения и адекватно справяне със ситуацията. Ще подобрите отношенията си с хора, които желаете за свои приятели, или ще финализирате търговска сделка. Активни и делови, ще се посветите на целите си и ще ги реализирате.
06 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Потънали сте в отдаденост на професионалната си работа. Това нарушава спокойният ви ритъм, внася и напрежение, но със сигурност си заслужава. Плановете ви бавно, но сигурно вървят към реализация. Желанието ви за разнообразие и забавления ще ви срещнат с нови хора и ще променят отношението ви към спорни въпроси.
06 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете се на задачите си, които повече не търпят отлагане. Възможно е объркване и е нужно по-внимателно да обмисляте ходовете си. Ще успеете, но с цената на какво, зависи само от вас. Вслушвайте се в интуицията си, ще ви подскаже верния път. Не прибързвайте и правете добре нещата.
06 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Въпреки възможните неблагоприятни обстоятелства почивните ви дни ще надхвърлят очакванията ви. Не пропускайте възможността да прекарате времето си сред близки приятели. Прави ви впечатление повишеното внимание, което получавате от човек от обкръжението ви. Ще бъдете приятно изненадани и за в бъдеще.
06 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако имате избор за това какво да изберете за да направите деня си интересен, то най-напред се допитайте до себе си. Оставете настрана проблемите, които ви пречат да се отпуснете. Имате нужда да забравите, дори за ден, тревогите и да се възстановите пълноценно. Ще преоткриете отново добър приятел и това ще ви донесе повече настроение.
06 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Благоприятно развитие на делата ви ще ви даде повод да празнувате. Склонни сте към отпускане, а точно днес не бива да си ги позволявате. Близките ви гласуват пълно доверие, което допълнително ви стимулира. Проявеното съчувствие е израз на съпричастност и това се помни дълго.
06 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Затрупани сте с домашни задължения и няма да може да отделите много време за себе си, а имате нужда. Преценете дали работата по дома е толкова важна и дали ще можете да се справите с упреците на близките си, ако решите да я пренебрегнете. Финансови постъпления може да ви помогнат да се справите по-лесно с броженията у дома.
06 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С прагматичен подход ще накарате обстоятелствата да работят за вас, но не влизайте в конфликт с близките си. От способността ви да отстъпвате ще зависят добрите отношения с тях и паралелно с това не позволявайте на никого да се качва на главата ви. Радостни вълнения, свързани с лични постижения или на близък човек.
06 мар 2021
Последни новини