Дейността на Център за ранно детско развитие - Асеновград се удължава с още една година

Дейността на Център за ранно детско развитие (ЦРДР) в Асеновград се удължава до 31.12.21 г. Програмата е удължавана трикратно до момента.

Целта на Центъра е подобряване качеството на живот и възможностите за социално включване на хората с увреждания чрез осигуряване на мрежа от услуги.

Финансирането ще се осъществи с подкрепата на ОП “Развитие на човешките ресурси“ (РЧР) 2014 г. - 2020 г., съфинансирана от Европейския социален фонд (ЕСФ) на Европейския съюз (ЕС).

В изпълнението на социалната услуга се запазват работните места на всички настоящи служители.

През 2020 г. са обслужени 147 потребители. Техният брой е значително намалял заради пандемията от коронавирус, в сравнение с предишни години.

Финансовата стойност на проекта е 1 277 580,82 лева.

Само в рамките на изминалите 12 месеца ЦРДР проведе няколко кампании.

В инициативата „Заедно през първите 7“ се включиха всички потребители на услуги в Центъра. Кампанията се проведе в периода от юли 2020 г. до септември 2020 г. Включени бяха над 65 деца и техните родители. Кампанията се организира в три последователни инициативи.

Първата беше насочена към семействата и най-малките потребители на услуги – бебетата. За всяко от децата на възраст от 0 месеца до 1,5 години се предостави пакет с материали и консумативи за първите грижи за бебето.

Втората инициатива беше насочена към децата на възраст от 2 до 6 г. Предоставиха се образователни материали, според възрастта на малчуганите.

Третата инициатива подари училищни пособия, подкрепящи подготовката на ученика в 1-ви клас.

Кампания бе проведена и по повод 1-ви Юни - Международният ден на детето. Предоставени бяха образователни материали на над 60 малчугани. Целта на всички реализирани инициативи беше подкрепа на образователното, емоционалното и физическото развитие на децата.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини