Турция и ЕС са се договорили да работят по пътна карта за подобряване на отношенията

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че Турция и ЕС са се договорили да работят по пътна карта за подобряване на отношенията, предаде Анадолскатка агенция.

Ние постигнахме съгласие да работим по пътна карта за определяне на конкретни стъпки, които могат да бъдат предприети в отношенията Турция-ЕС, заяви Чавушоглу пред журналисти в Брюксел.

Нашите европейски събеседници също са решени да подобрят отношенията с Турция, ние бихме искали да видим това и на практика, каза Чавушоглу.

Той отбеля, че 2020 г. е била "проблемна" в отношенията Турция-ЕС, но подчерта, че след срещата на върха на ЕС през декември се е създала позитивна атмосфера в отношенията.
Чавушоглу посочи, че председателят на Европейския съвет Шарл Мишел и председателката на

Европейската комисия Урсула фон дер Лайен са приели поканата на турския президент Реджеп Тайип Ердоган да посетят Турция и се уточнява дата за това.

Чавушоглу, който пристигна в сряда на двудневно посещение в Брюксел, се срещна с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, с председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и с върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини