Математик: Веднага ще усетим момента, в който новият щам стане доминиращ у нас

Веднага ще усетим момента, в който новият щам стане доминиращ у нас.

Това коментира в предаването "Здравей, България" по NOVA математикът Лъчезар Томов.

"При едни и същи мерки, водели до спад, ще започне потенциален ръст на случаите. Той е достатъчно заразен, за да преодолее фиксирани мерки. Тогава ще ни трябват по-строги мерки", посочи той

"Опасността от новия щам наистина е по-голяма, но той отново може да се контролира. Въпросът е да не го оставим да достигне високи нива", каза още Томов.

И допълни: "Всичко зависи от това какви мерки взимаме и как действаме като общество и индивиди. Видяхте, че можем да контролираме вируса в България".

"Не всички активни случаи на новия щам у нас са известни на здравните власти", посочи Томов.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    3,
    3,14
    4 -1
    15:17, 21 яну 2021
    Никакъв английски вирус няма,бе математик!Всичко е измислено от най-големия тарикат боко,за да се поддържа огъня и да се крадат пари до изборите!Истига сте го слушали,че след време и такива като тебе ще са в кауша!!!
  • 2
    На
    Найчо
    2 0
    10:24, 22 яну 2021
    Плъзна английският след масовата ваксинация там? Случайно!!! Както върви сегашните ваксини не са за този щам!!!Кво прайм???Стоиме затворени 2-3 години докато се изредят всички щамове и създадът ваксини за всеки!!!Ще се боцкаме през седмица за всеки! Ще си стоиме затворени безработни и гладни но боцнати за здраве!!!Винаги се учудвам колко хора предпочитат да живеят като червеи!!!Егоистични торни червеи в лайната!!!Дишате диоксини…пиете отровна вода…ядете ГМО …но ви е страх от Грипа…Още малко остана???След малко ще сте чужденци на тази земя!!!Статистика показва че 32% от хората предпочитат да са роби!!! А някои предпочитат да са опитни зайчета в 3-ия стадий на изпитание на ваксините.Животът на червея!!!
Последни новини