Осъдиха гастрольор за две кражби в Кърджали, съдът постанови три години и половина затвор

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Кърджали е осъден П.С., на 46 г., за това, че в периода от 13.03.2020 г. до 29.05.2020 г., в гр. Кърджали, във време на обществено бедствие – при обявено извънредно положение и при обявена извънредна епидемична обстановка, при условията на продължавано престъпление и на опасен рецидив, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имоти, отнел чужди движими вещи на обща стойност 21 254,40 лева от две жилища – престъпление по чл. 196 ал. 1 вр. чл. 195 ал. 1 вр. чл. 194, ал. 1 вр. чл. 29, ал. 1 вр. чл. 26  ал. 1 от Наказателния кодекс.

По споразумение на прокуратура и защитата на обвиняемия, одобрено от Районен съд – Кърджали, на П.С. е наложено наказание от 3 години и 6 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим.

На 13.03.2020 г., в деня на обявяване на извънредното положение в България във връзка с пандемията от COVID-19, П.С. пристигнал заедно със свой приятел в гр. Кърджали от гр. София. Той предварително бил набелязал жилище, от което да отнеме вещи и пари. След като отишъл до апартамента, П.С. счупил ключалката на входната врата. От жилището отнел злато и сребро, на обща стойност около 3 500 лв. През това време приятелят му бил наблизо и му съобщавал, ако се приближават хора.

На 29.05.2020 г., П.С. и приятелят му отново пристигнали в гр. Кърджали.

Стигнали до второ жилище, което П.С. предварително бил набелязал за кражба. П.С. счупил ключалката на входната врата и влязъл вътре.

От дома отнел парфюми, на обща стойност около 800 лева, пари (в левове и евро), както  и злато, всичко на обща стойност 17 000 лева. За кражбата е бил получен сигнал в полицията. П.С. е бил задържан на 30 май 2020 г.  Той е бил осъждан преди.

Определението на Районен съд – Кърджали е окончателно.

Това съобщиха от Пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини