Samsung Galaxy S21 - перфектно начало на 2021 г.

Изображение 1 от 3

    От години телефоните от серията Galaxy S на Samsung водят играта не само във вселената на Android, но и в цялата индустрия. Но най-хубавато е, че всяка година корейският производител радва почитателите си с качествени и иновативни устройства.

    Току-що обявените Galaxy S21, S21+ и S21 Ultra са поредното доказателство за опита и високите технологии, с които Samsung разполага. А заради момента, в който се появяват - началото на така чаканата от всички ни 2021 г., отправят и едно сериозно предизвикателство към конкуренцията.

    И трите модела са пълни с разнообразни екстри, имат обновен дизайн и подобрения във всеки аспект. Ние трябва само да решим кой е най-подходящият за нас.

    Samsung Galaxy S21 Ultra - различен, мощен и трудно устоим

    Galaxy S21 Ultra е телефон за хората, които искат само най-доброто, което пазарът може да предложи.

    Веднага прави впечатление големият, овален и от двете страни, 6.8-инчов AMOLED 2X екран с адаптивна честота от 11Hz до 120Hz и невероятна WQHD+ (3200 х 1440) резолюция.

    Той е и с най-силна подсветка от всички модели на компанията до момента - цели 1500 нита. S21 Ultra, както и другите два модела, разполагат с новата функция Eye Comfort Shield за автоматично регулиране на синята светлина с цел предпазване на зрението и по-малка умора за очите.  

    Камерата безспорно е един от важните акценти на S21 Ultra, дизайнът й е променен и е съставена от общо четири сензора, основен измежду които е подобреният 108-мегапикселов с широк ъгъл на заснемане и оптична стабилизация .

    Технологията комбинира до девет пиксела в един и така осигурява още по-голяма осветеност на тъмно.

    В допълнение има и две 10-мегапикселови телефото лещи с OIS, които осигуряват 3х и 10х оптичен зуум, и обуславят още един прецедент за моделите от Galaxy S серията. Отново налице е хибридният 100х Space Zoom, който помним от миналогодишния S20 Ultra.

    Конфигурацията се допълва и от 12-мегапикселов сензор с ултра-широк обхват, както и от лазерен Time-of-Flight сензор за прецизен фокус.

    Както каза и световноизвестният британски фотограф Rankin по време на предварителното представяне на телефоните, камерата на S21 Ultra е в състояние да превърне всеки аматьор в професионалист.

    Това се случва и посредством редица софтуерни подобрения. Сред важните са Director's View - интерфейс за детайлно управление на всеки аспект на заснемането; както и Video Snap, чрез който можем да вадим кристални изображения от видеа с 8К качество.

    Видео способностите са обогатени и от възможността да снимаме в 4К/60FPS през всички лещи едновременно, като това включва и селфи камерата с 40 мегапиксела, поместена в малък кръгъл отвор в горната централна част на екрана.

    Флагманът е и първият модел в Galaxy S екосистемата, който се интегрира със S Pen, но за целта ще трябва да закупим стилуса отделно или в тандем с някой от новите кейсове на Samsung.

    В Европа моделът ще е наличен с новия пет-нанометров чип Exynos 2100, неразличим от еквивалентните модели на Qualcomm, и в конфигурации с 12/16GB RAM и 128/256/512GB място за данни.

    Уви, в комплекта няма зарядно и слушалки, като и трите модела идват само с USB-C кабел, но все пак S21 Ultra предлага огромна батерия с 5000mAh и възможност за бързо зареждане до 50% в рамките на само 30 минути.

    Galaxy S21 Ultra поддържа новия Wi-Fi 6FE стандарт за още по-бързо сваляне на данни и сърфиране в мрежата, а Ultra Wide Band технологията, която видяхме при Note 20, вече е налична при S20+ и S20 Ultra.

    UWB намира приложение в най-различни аспекти на ежедневието ни, а за момента ще е най-интересно да я изпробваме с току що представените устройства за проследяване Galaxy SmartTag.   

    И трите нови Galaxy S моделa са с рейтинг IP68 за защита от прах и вода, а под екраните им се крие новият по-голям и по-бърз сензор за пръстов отпечатък 3D Sonic Sensor Gen 2 от Qualcomm.  

    Samsung Galaxy S21 и S21+ - достъпен избор без компромиси

    Galaxy S21 и S21+ споделят голяма част от екстрите, които предлага и S21 Ultra - двата модела с доста сходни помежду си и изборът е по-скоро въпрос на лични предпочитания.

    Екраните отново са с адаптивна честота, този път от 48Hz до 120Hz, но резолюцията е FHD+ (2400 x 1080), а гъстотата на пикселите е по-висока при S21, тъй като екранът е по-малък от този на S21+.

    Първият е с диагонал от 6.2 инча, а вторият - с 6.7 инча, като дисплеите и на двата модела са плоски, заобиколени от подчертано тънки рамки.

    И трите S21 вариации са с еднаква метална рамка, но гърбовете на S21 Ultra и S21+ са стъклени, докато този на S21 е направен от поликарбонат, подобен на вид на стъклото. 

    S21 и S21+ споделят и еднаква камера, съставена от 12-мегапикселов сензор с широк ъгъл, втори 12-мегапикселов сензор с още по-голям ъгъл и трета телефото леща с 64 мегапиксела.

    Липсва огромният зуум на Ultra модела, като приближаването тук е до 30 пъти, но пък можем да ползваме новата Zoom Lock опция, която заключва кадъра и елиминира трептенето. Все пак и двата телефона разполагат с 8К Video Snap и достатъчно екстри и производителност, за да задоволят нуждите на всеки потребител.

    Процесорът е същият като при S21 Ultra, но S21 и S21+ идват с фиксирани 8GB RAM и до 256GB място за данни.

    Батериите им също са по-малки, като по-компактният модел разчита на 4000mAh, а по-големият - на 4800mAh.

    Предварителните заявки за телефоните стартират още днес, 14 януари, а доставките ще започнат на 29 януари.

    Цените на Galaxy S21 започват от 849 евро, докато S21+ със 128GB ще струва 1049 евро, а S21 Ultra със 128 GB - 1249 евро.

    S21 Ultra ще е наличен само в два цвята - сребърен и черен, за S21 ще можем да избираме между виолетов, розов, бял и сив, а при S21+ опциите ще са виолетов, сребърен и черен.

    В допълнение към новите Galaxy S21 модели Samsung представи и Galaxy Buds Pro на цена от 229 евро.

    Новите слушалки са с променен дизайн, подобрено изолиране на страничните шумове и още по-интуитивна синхронизация с други Galaxy устройства.

    Източник: lifestyle.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини