Катастрофа за сватбения бизнес в Кърджали, 70% от сватбите отложени заради пандемията

Катастрофална се оказа за сватбения бизнес  изминалата 2020 г. 70% от сватбените празненства бяха отложени за тази година заради пандемията от коронавирус и наложените от властите рестрикции.  Това засегна не само агенциите, организиращи празненствата, но сватбените салони,фризьорските салони, ателиетата за маникюри, магазините за официално облекло.

 Пред фалит сме. Клиентите секнаха. Големите сватби бяха основният източник на клиенти, споделят от бранша за Кърджали бг вести.

Хората в сватбения бизнес са категорични, че ако не падне карантината ще фалират. В момента повечето дати за тази година са капарирани от миналата . Не могат да се насрочват дати за нови тържества. Това ограничава възможностите на агенциите ,организиращи празненствата.

  С 25% е паднал броя на сватбените церемонии в Обредния дом за година. През 2020 г.са отчетени 242 сватби, от които 28 изнесени. Те са с 60 по-малко от 2019 г. Обикновено в церемониите участват до 10-тина близки на младоженците. Правят сватбата без тържествен ритуал. Чести са случаите той да бъде отменян. Това сподели за Кърджали бг вести директорът на Обредния дом Моника Атанасова.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини