Облачно със слаби превалявания от дъжд днес в Кърджали, за областта жълт код за валежи

Облачно със слаби превалявания от дъжд ще бъде днес в Кърджали.Вероятността за валежи е 100%,а очакваните количества са 6,6мм.Ще духа слаб вятър със скорост от 4,0 м/с.Не се очаква гръмотевична буря.Температурите ще варират от 4 до 15 градуса.

 От Националния институт по метеорология и хидрология предупреждават за жълт код за опасни валежи в Кърджалийска област.

До обяд валежите от дъжд в Южна България ще продължат и на места ще са значителни. В Северна България ще вали сняг, в северозападните райони от страната снежната покривка ще се увеличава. След обяд валежите временно ще спрат. Ще духа умерен вятър от северната четвърт и с него ще продължи да прониква студен въздух. Температурите ще са без съществен дневен ход и максималните ще са от 1° - 3° в северозападните до 8° -10° в югозападните райони от България.

В планините ще бъде облачно и с валежи от сняг, под 1200 метра - от дъжд. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен вятър от северната четвърт и с него застудяването ще продължи. В западната половина на Предбалкана снеговалежите ще са значителни и в комбинация с вятъра ще има условия за виелици и навявания. След обяд валежите временно ще спрат, но през нощта срещу неделя в масивите от Западна България отново ще завали сняг. Максималната температура на 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра – около минус 2°.

По Черноморието ще бъде облачно. Преди обяд ще има валежи от дъжд, значителни по южното крайбрежие. След обяд валежите временно ще спрат. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 3°-5°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини