Заведение е хванато да работи незаконно по празниците в Кърджали

Заведение е хванато да работи незаконно по празниците в областния център. Това е установено по време на проверка на МВР за спазване на противоепидемичните мерки в Кърджали. На събствениците е съставен акт. Това съобщи за медиите областният управител и председател на Областния кризисен щаб Никола Чанев.Той бе категоричен,че ще бъде безкомпромисен по отношение спазването на заповедите во здровнша министър и предписанията на щаба.
 В момента Кърджалийска област е отново за пример. Заболеваемостта е  88,4 на 100000 души. Обстановката се нормализира. Преди Коледа  само в МБАЛ "Атанас Дафовски" е имало настанени 80 болни от коронавирус. 15 са били пациентите на други здравни заведения. В момента в кърджалийската болница вирусоносителите,които са на лечение са 59,,като 3 са в ОАИЛ в тежко състояние.
 Областният управител Никола Чанев съобщи,че до момента броят на починалите от коронавирус в областта са 101. Това е най-ниското ниво като абсолютна стойност за страната. Втори сме по ниска смъртност в страната след столицата. Общият брой на заразените с COVID 19 в областа е 266 души,от които 205 са на домашно лечение.Под карантина са 364 души.
Изказвам искрени съболезнования на близките,заяви Никола Чанев.Областният управител съобщи,че във вторник идват 215 комплекта ваксини.
Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Гр
    Гражданин
    5 0
    20:18, 7 яну 2021
    А бакарди втори етаж до обяд всеки ден работи

Още новини

Последни новини