Женски неволи:хващат дама с наркотик зад волана, друга я заплашват с убийство

Жена, управлявала след употреба на наркотик и притежаваща над 11 грама дрога, е била задържана в РУ-Кърджали. Около 14 часа вчера в ж.к.“Възрожденци“ в областния град била проверена 32-годишна, която се придвижвала с „Пежо“. Тестът за употреба на наркотици отчел положителен резултат за марихуана. Жената отказала проби за химически анализ. В хода на проверката тя предала 11,4 грама суха листна маса, която при направен тест реагирала на марихуана. Наркотичното вещество е иззето, а притежателката му задържана за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е бързо производство по чл.343б, ал.3 от Наказателния кодекс за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотично вещество. Работата по случая продължава разследващ полицай.

За закани, отправени към 36-годишна жена и сина ѝ, 36-годишен е бил задържан в РУ-Кърджали. Инцидентът станал снощи около 18,30 часа в село Широко поле. Мъжът влязъл в пререкания с двамата, заплашил ги с убийство, последвал сигнал и намеса на полиция. Започната е проверка по чл.144, ал.3 от Наказателния кодекс, която се извършва от сектор „Охранителна полиция“.

Криминалисти от РУ-Кърджали установили извършител на кражба на електрическо табло. Престъплението станало в село Иванци на 26 декември миналата година. При направени проверки и организирани издирвателни действия полицаи от РУ-Кърджали стигнали до 43-годишен, който е бил задържан вчера за срок до 24 часа. Сектор „Охранителна полиция“ работи по случая с оглед на чл. 194, ал.1 от Наказателния кодекс.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини