Специализирани операции на полицията в областта, провериха 380 хотели,търговски обекти и места за подслон

380 търговски обекта, хотели и места за подслон, 812 моторни превозни средства и 1680 лица са били проверени в специализирани операции на територията на областта в периода от 23 декември до 3 януари за контрол на спазване на противоепидемичните мерки, осигуряване на добър обществен ред, подобряване на средата за сигурност и безопасността на движението. 313 са констатираните нарушения по ЗДвП, за които са съставени 42 акта и 271 фиша. Констатирано е и едно нарушение в ресторант, по което ще бъде извършена допълнителна проверка.

 18-годишна с „Опел“ катастрофирала по пътя от село Широко поле към село Седловина на 3 януари около 23,30 часа. Автомобилът напуснал пътното платно и се преобърнал по таван. Водачката била прегледана от спешен екип и освободена. Тестът за алкохол е с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП.

Бързо производство е започнато в РУ-Кирково за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол. На 1 януари малко след 23 часа в село Подкова полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 57-годишен. Тестът за алкохол на водач отчел 1,46 промила. Отказал кръвна проба за анализ, задържан е бил за срок до 24 часа в РУ-Кирково.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини