Хампарцумян: В Азия вярват на лекарите за ваксината ,тук не

България се готви за втората фаза от ваксинацията. Общините събират списъците със съгласие.
"Ваксината е началото на проясняване на медицинската фаза. Самото поставяне на ваксината е логистично един супер сложен проблем, който не съм сигурен, че всички си дават сметка за него. Говорим за ваксиниране на около 60-70% от населението. С 3 хладилника и 4 палатки това няма как да се случи, но се надявам, че с времето ще имаме по-сериозна организация", каза банкерът Левон Хампарцумян за предаването "Опорни хора".

Той е категоричен, че в началото на годината трябва да сме оптимисти.

"Най-стабилният начин на развитие е еволюционният, само че взима много време. В спешни ситуации не може да очакваме оптимални решения. В края на хоризонта вече се вижда краят на медицинската фаза, което дава възможност да започнем количествено да видим икономическите последствия от кризата. Ако има трета, четвърта вълна - ще има отново ваксина, както е при грипа всяка година. Този вирус или ще изчезне, или ще започнем да живеем с него", допълни Хампарцумян пред Bulgaria ON AIR.

Той припомни, че сегашните паспорти, които са във вида, в който ги познаваме, са въведени в резултат на испанския грип през 20-ти век.

"Задължително ще се ваксинирам. Ваксината може да има странични ефекти, с определена чистота. Когато ги знаеш - можеш да получиш адекватна помощ. В Азия населението вярва на администрацията си, лекари. А в Европа това доверие е нарушено", коментира още банкерът и подчерта, че държавата се изхранва от резултатите на бизнеса.

dnes.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  3,
  3,14
  15 -1
  10:26, 3 яну 2021
  И ти ли стана специалист по ваксините,бе крадливо изчадие,или вожда ти се обади какво да говориш?
  • Би
   Бил Гея ще съкращава
   0 -1
   06:23, 4 яну 2021
   Населението. Има го в тубата с превод
  • На
   Намери и гледай
   0 0
   09:26, 4 яну 2021
   Клипа тъпак. Преди да слагаш минуси
 • 2
  Й
  й
  5 -2
  16:30, 3 яну 2021
  В Азия,лекарите,не са търговци.
 • 3
  Aj
  Ajax
  5 0
  21:20, 3 яну 2021
  Ти крадлив и нагъл арменец ще ни даваш акъл да си ваксинираме децата и после да ги гледаме болни и немощни?Тебе трябва жив да те одерът както ти дереш глупаците които теглят кредити на непосилна лихва!
 • 4
  12
  123
  3 0
  21:52, 3 яну 2021
  Този миризлив крадлив арменец е виновен за високите лихви по кредитите дълги години. Колко хорица изгоряха с апартаменти и цехове заради нечуваните лихви от този боклук. От него зависиха процентите и той наложи най високите в Европа и Азия.Живее сам няма ни куче не коте. Да пукне в адски мъки изрода.
 • 5
  Да
  Да
  3 0
  23:07, 3 яну 2021
  Туй крадливо л**** и то ли закъса за пари че започна да се изявява като ваксар или мисирките от асково минет се чудят как да подлижат нечий задник
 • 6
  Об
  обикновен човек
  2 0
  08:07, 4 яну 2021
  този противен арменец се чуди и плаща по повод и без повод да се появи пред екраните и да бръщолеви изтъркани клишета. пароди на съдбата.

Още новини

Последни новини