Родолюбиви българи от Мюнхен дариха средства за обществената трапезария на отец Саръев, парите ще стигнат за година

Изображение 1 от 6

    Родолюбиви българи от Мюнхен дариха средства за обществената трапезария на отец Боян Саръев в манастира „Успение на Пресвета Богородица”,които ще стигнат за издръжката й за цяла година. Църковното настоятелство на православния храм в германския град и инициативен комитет събраха 12 000 лева с идеята да подпомогнат богоугодното дело на свещеникът от Кърджали. Дарението се е осъществи със съдействието на нашата землячка , поетесата Роса Соколова.

      С получената сума са окомплектовани 60 рождественски празнични пакета с храни от първа необходимост. Те бяха раздадени днес на редовните посетители на трапезарията, заедно с топла храна.

      Трапезарията функционира повече от 20 години без прекъсване. При нас се хранят хора без разлика от етнос и вяра. Помагаме на всеки, който е в нужда. Това сподели за медиите отец Боян Саръев. Той подчерта, че от името на Обществената трапезария към манастира „Успение на Пресвета Богородица” ще бъде изпратено благодарствено писмо до църковното настоятелство към православния храм в Мюнхен, както и на инициативния комитет събрал средства за дарението.Не само ще благодарим,но и ще отчетем всяка похарчена стотинка за храна на столуващите при нас,подчерта отец Боян Саръев.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини