450 творби в съревнование за поздравителна картичка и рисунка в онлайн конкурса „Зимни фантазии“

450 творби бяха изпратени за участие в онлайн конкурса „Зимни фантазии“ на ЦПЛР-ОДК в град Ардино за поздравителна картичка и рисунка. Тази година традиционният конкурс протече по нетрадиционен начин, поради извънредната епидемиологична обстановка. Целта бе да се осъществи „екипна работа“ между родител и дете. Участие в него взеха деца от 6 до 18-годишна възраст, които бяха разпределени в три възрастови групи.

Жури с председател Сюлбие Али от отдел „Образование, култура, спорт“ към община Ардино и членове Мюзейен Делиюсеин и Дамла Йорданова разгледа и оцени 450 творби (250 картички и 200 рисунки), които бяха изпратени от различни краища на страната – София, Чирпан, Плевен, Ловеч, Сливен, Бургас, Силистра, Ихтиман, Велико Търново, Добрич и др.

В първата възрастова група за деца от 6 до 9 години първа награда за картичка бе присъдена на Ерен Кочев от СУ „Васил Левски“ в Ардино. На второ място е класирана картичката на Алекс Пантелеев от Свищов, а на трето Владимир Валентинов от град Главница, област Силистра. Първа награда за най-добра рисунка получи творбата на Радост Герова от ЦПЛР-ОДК в град Ихтиман. На втора позиция е рисунката на София Личева от Плевен, а на трета Ъшъл Бербер от ЦПЛР-ОДК в град Ардино.

Във втора възрастова група за деца от 10 до 13 години с първа награда в конкурса за картичка е отличена Ана Ангелова от Хасково. Втора награда печели Медине Мехмед, също то Хасково. На трето място е Пънар Халибрям от СУ „В.Левски“ – Ардино.Победител в конкурса за рисунка е Геновена Трифанова от Казанлък. На второ място е класирана рисунката на Петя Валева от София. На трето място е Вяра Стоянова от Попово.

Във третата възрастова група за ученици от 14 до 18 години победител в конкурса за картички е Букет Касаб, възпитаничка на ЦПЛР-ОДК – Ардино. Второто място е за картичката на Чидем Чилингир от СУ „В.Левски“ –Ардино. С трета награда е отличена Севги Карахасан, също възпитаничка на ЦПЛР-ОДК – Ардино.Първа награда в конурса за рисунка печели Ивайла Петрова от Попово. На второ място е класирана рисунката на Есра Халил от СУ „Отец Паисий“ от Кърджали. На трето място е Мария Николова от Ихтиман.

Наградите и грамотите за призьорите ще бъдат изпратени до адрес. А всички участвали творби в конкурса ще бъдат представени в онлайн-изложба на сайта на ЦПЛР-ОДК град Ардино.

Екипът на ЦПЛР-ОДК град Ардино изказва благодарността си към всички участници в конкурса „Зимни фантазии“. „Впечатлени сме от красотата , която сте сътворили, от магията на всяка рисунка и картичка!С отношението и частичката от сърцето си , вие изпълнихте със съдържание тези времена на изолация, направихте конкурса специален и събрахте в едно хора от различни краища на България. Бъдете здрави, дръзновени и уверени, че добри дни предстоят за всички ни!Весела Коледа и Щастлива Нова година!“.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини