Арт движение "Кръг" с участие разтърсваща изложба на фотоси в Чикаго

Пандемията’ 2020 e най-разтърстващото глобално събитие, засегнало всеки човек на планетата.Под мотото „Нека да бъдем заедно, докато сме разделени!“ Българският културен център "Магура"(Magura Bulgarian Collective Space) в Чикаго ще покаже в онлайн изложба на 20 декември от 13:00 ч. в Чикаго/ 21:00 ч. в България  близо 300 български фотографи от цял свят, които чрез магията на камерата разказват как изглежда необикновената 2020, какви са възможните прочити на отчаянието и надеждата.

Арт движение Кръг също получи покана да представи свои автори и в изложбата ще участват с 10 творби Златина Точкова и Сибила Керелезова от Кърджали. Златина Точкова е 22-годишна визуална художничка и музикант. В момента завършва бакалавърска степен „Филмова и телевизионна режисура” в НАТФИЗ. Дебютира през 2013 г. с черно-бяла фотографска изложба в Арт галерия Кръг, където през 2018 г. се състоя и изложбата й „Визуални метафори” – съвместно със Сибила Керелезова. Нейна самостоятелна фотоизложба бе представена от Кръг и в Марибор, Словения (2016). В Чикаго ще бъдат показани експериментални аналогови кадри от ежедневието на един млад творец по време на пандемията.

Сибила Керелезова е на 23,а от 2016-та е член на Арт движение Кръг. Завършила е Техническия университет в София, специалност Инженерен дизайн, а в момента следва Графичен дизайн в Националната художествена академия. Работи в сферата на плаката, колажа и фотографията, а работите й са представяни в изложби в Гьоте-институт, Моста на влюбените в София, Чешкия културен център и Арт галерия „Кръг”.Заглавията на артфотографиите, които ще видим в Чикаго, са: „At the time of selfie”, „Searching for identity”, „I am unwritten stories”, „Archive of the day” и др.

Участието на двете кърджалийски авторки в изложбата „НЕОБИКНОВЕНАТА 2020“ ще добави още един компоненткъммоста между културите на Кърджали и Чикаго, който Арт движение Кръг започна да изгражда от 2017-а насам.
 

Това съобщиха от Арт движение "Кръг"

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини