Паметникът на войводата Димитър Маджаров се разпада , Община и Тракийско дружество се задействат

Паметникът на войводата Димитър Маджаров пред ресторант „Москва” се разпада. Постаментът  направен от медна ламарина се цепи и скоро няма да може да носи бюста. Съществува опасност той да се срути и да се повреди. Могат да пострадат и граждани.

  Оглед на паметника е правен от специална комисия на общината преди 2 години. Намерена е фирма да го ремонтира но тя се отказва.

  Документацията е при нас, но не е по силите на Тракийското дружество „Димитър Маджаров” да ремонтира паметника, коментира пред Кърджали бг вести лидерът на тракийци Яни Янев. Той ще внесе докладна до кмета инж.д-р Хасан Азис,като и проектосметна документация.

  Свързахме се с Димитър Огнянов,син на автора на паметника покойния Минчо Огнянов.Димитър Огнянов също е скулптор и е участвал в направата на бюста.Той посочи,че за препоръчване е не заварки на постамента,а нов от гранит,който ще реши трайно проблема.Готов съм да помогна.Няма да има проблем с авторските права,от което се опасява Община Кърджали,подчерта Димитър Огнянов.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини