Авторски филм на ученици от ЕГ „Христо Ботев“ отличен от МОН в инициативата „Посланици на здравето

Изображение 1 от 2

    Сократ е казал,че не трябва да се лекува тялото, без да се лекува душата. Следвайки тази максима, със забележително и оригинално мислене учениците от 10А1 , с класен ръководител Петя Илиевска, спечелиха призово място в Националния конкурс „Посланици на здравето“.

    Тридесет проекта на ученици от цялата страна се състезаваха в XII-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”, за учебната 2019/2020 г.

    Конкурсът се организира в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г., по инициатива на Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерството на околната среда и водите, Офиса на СЗО в България и Българския младежки Червен кръст.

    Проектът „Ново начало“ на ЕГ „Христо Ботев“, награден от МОН е тясно свързани с позитивните методи на филмовото изкуство и „учене чрез съпреживяване”. Авторският филм отразява опасността от хранителните разстройства, често срещани при подрастващите. Противоепидемичните мерки повлияха на графика на проекта,но не и на неговото цялостно реализиране.

    Идея за създаването на филма е изцяло на десетокласниците. От екипа на проекта споделят, че целта им е преди всикчо информираност, а ползата от него е за всички млади хора. По-този начин се насочват прожекторите към проблема с хранителните разстройства и се задава нов пулс в борбата с анорексията и булимията. Филмът е интерактивен, което лесно води до прилагане във всяка класна стая.

    Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини