На митинг в Джорджия Тръмп призова привържениците си "да отмъстят" за неговото поражение

Президентът Доналд Тръмп беше посрещнат вчера със скандиране "Още четири години" от хиляди свои привърженици (повечето без маски) на митинга във Валдоста, Джорджия, чиято официална цел бе да подкрепи двама републикански кандидати за сенатори в щата, които се явяват на втори тур на 5 януари. Вместо това той продължи да говори (повече от час и половина) за себе си, отново повтаряйки обвиненията, че резултатите от президентските избори са фалшифицирани и победата му е открадната от демократите.

"Ако бях загубил изборите, щях да призная, че съм победен, щях да си отида във Флорида, да се шляя, да си казвам "свърших добра работа". Но не може да се приеме поражение, когато те (демократите) крадат, мамят и фалшифицират. Това никога не може да се приеме", каза Тръмп. Думите му бяха посрещнати с възгласи "Спрете кражбата!"

Двата вота в Джорджия ще определят коя партия ще контролира Сената. Демократите трябва да спечелят и двете места, за да получат мнозинство. Ако републиканците спечелят едно място, ще запазят контрола и ще могат да блокират голямя част от законодателната програма на Байдън.
"Те (демократите) измамиха и фалшифицираха нашите президентски избори, но ние все пак ще ги спечелим", закани се Тръмп, като отново спомена, че "скоро" ще бъде сезиран Върховният съд.

"Те ще се опитат да фалшифицират и тези избори", заяви Тръмп, като нарече вота на 5 януари "най-важните избори за Конгрес в американската история" и призова привържениците си "да отмъстят", като гласуват, предаде Асошийтед прес.

Първата дама Мелания Тръмп, която откри митинга, също каза на избирателите от Джорджия, че "повече от всякога е важно да упражнят гражданското си правои да гласуват". Щатът не е избирал сенатор демократ от 20 години.

"Ако им позволите да спечелят Джорджия отново, никога няма да можете да се погледнете в огледалото". "Много просто, вие ще решите дали децата ви ще растат в социалистическа или в свободна страна", каза Тръмп на привържениците си, като нарече съперниците на двамата сенатори републиканци Дейвид Пердю и Кели Лофлър - демократите Джон Ософ и Рафаел Уорнък, "най-крайните екстремистки леви либерални кандидати" за Сената.

След като накракто похвали двамата сенатори, Тръмп извади лист хартия и прочете списък на собствените си постижения, включително невярното твърдение, че е спечелил и Джорджия, и Белия дом . Скандиранията "Да се борим за Тръмп" заглушиха кратките изявления на двамата сенатори.

В необичаен изблик на откровеност Тръмп, който по време на президентството си очевидно се чувстваше най-удобно на многохилядните предизборни мигтинги, призна, че не обича да ги прави заради други хора.

"Костват много работа", каза той.

В друг момент Тръмп показа на публиката видео, атакуващо демократическите съперници на Пердю и Лофлър като леви екстремисти. Президентът, който само минути преди това е беше похвалил, че неговият щаб е събрал над 200 милиона долара дарения след изборите на 3 ноември, пусна шега за парите, похарчени за продуцирането на клипа.

"Не бива да правя това за тях (сенаторите републиканци). Струва прекалено скъпо", пошегува се Тръмп.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини